Pinksteren 2017: tips om te doen met kinderen

Uitjes voor Pinksteren 2017 | Redactioneel door Coby Boschma

Dagje uit met de kids op Eerste en Tweede Pinksterdag

5 april 2017 Toerisme Landelijk Alweer een vrije dag in het vooruitzicht! Heb je al plannen voor Eerste Pinksterdag en Tweede Pinksterdag? Ga er gezellig op uit met de kinderen. DagjeWeg.NL helpt je op weg met tips voor leuke activiteiten met Pinksteren.

Aan de slag met deeg. Foto: Nederlands Bakkerijmuseum
Foto 1. Aan de slag met deeg. Foto: Nederlands Bakkerijmuseum

Kijk, een zeehondje!

BURGHSLUIS - Wat zwemt er allemaal in de Oosterschelde? Je ontdekt het tijdens de gezellige familierondvaart op Eerste Pinksterdag. Spot de Plompe Toren, bewonder de majestueuze Deltawerken van dichtbij en kijk over de reling van het schip om te zien wat er allemaal onder je in zee zwemt. Misschien laten zeehondjes zich wel zien.

Dagje uit met korting? Bekijk de aanbiedingen op DagjeWeg.NL Tickets!

Proef het boerenleven

LANDELIJK - Trek kleren aan die vies mogen worden en proef van het heerlijke boerenleven tijdens de Campina Open Boerderijdagen. Door heel Nederland gooien boeren op Tweede Pinksterdag - 5 juni - de staldeuren open. Ontdek waar melk vandaan komt, leef je uit op de boerenstormbaan of doe mee met een van de andere leuke activiteiten.

Party met de Nassaus

BREDA - Breda viert de nauwe band met de Nassaus. Ben je toevallig in de buurt, kom dan zeker langs bij de Nassaudag Breda op 5 juni. Het thema is dit jaar 'Lust of last?'. Smul van een feestbanket, doe mee aan een etiquetteles, snuffel rond op de kookboekenmarkt en geniet van alle verklede figuren op straat. Een mooie mix van heden en verleden ontmoeten op verschillende locaties in Breda. Het veelzijdige programma is leuk voor jong én oud.

Voor alle koekenbakkers

HATTEM - In het Nederlands Bakkerijmuseum zie je met eigen ogen hoe de bakker het lekkerste brood en koekjes bakt. En tijdens het Pinksterweekend mag je zelf aan de slag! Onder leiding van echte bakkers maken en versieren kinderen een zogeheten Floriskoek. Op Eerste Pinksterdag dragen alle medewerkers authentieke Westfriese klederdracht en doe je in het hele museum mee aan allemaal leuke activiteiten.

Lekker eten, theater en knutselplezier

AMERSFOORT - Geniet van het gratis foodfestival Lepeltje Lepeltje op Eerste en Tweede Pinksterdag! Het Burgemeester Brouwerplantsoen in de stad wordt omgetoverd tot festivalterrein. Kom de sfeer en de lekkere gerechten proeven. Er spelen bandjes en er is een doorlopend kinderprogramma. Kinderen kunnen een kookworkshop volgen, meedoen aan knutselactiviteiten en theatervoorstellingen bekijken.

Muziek, eten, dans: vier feest met de Nassaus in Breda. Foto: Breda Nassaustad.
Foto 2. Muziek, eten, dans: vier feest met de Nassaus in Breda. Foto: Breda Nassaustad.
Laatst gewijzigd: 2017-04-19 09:38:57 · Gepubliceerd: 2016-05-06 16:20:07 - 4297