Magische lichtshow Jeroen Bosch

Gratis lichtshow in centrum Den Bosch

Bosch by night Nieuws door
Foto 1. De lichtshow neemt je mee naar de fantastische wereld van Jeroen Bosch. Foto: Justine de Jong (Bosch Grand Tour).

archief oud artikel 9 mei 2016 Toerisme Den Bosch, Noord-Brabant Gisteren was de lichtshow Bosch by night voor het eerst op de Markt in Den Bosch te zien. Na twee maanden uitstel vanwege het plotselinge instorten van een gebouw ging het grootse eerbetoon aan Jeroen Bosch dan toch eindelijk in première.

Bosch by night

Op vijf panden in het centrum van Den Bosch kwam gisteren voor het eerst de wereld van kunstschilder Jheronimus Bosch tot leven met de lichtshow Bosch by night. De spectaculaire en gratis show brengt de kunst van Jheronimus Bosch tot leven met videoprojecties, licht en geluid op de Markt. Meer dan vijfhonderd jaar geleden werkte Bosch op die locatie in zijn atelier. De lichtshow neemt het publiek mee naar de fantasiewereld van Bosch, vol mysterieuze figuren en symboliek. Honderden jaren later inspireert en fascineert zijn werk nog steeds.

Met hulp van BeamSystems

De videoprojecties zijn ontwikkeld door de Efteling en uitgevoerd met hulp van BeamSystems. De twee partijen werken al jaren samen: BeamSystems verzorgt ook de projecties bij de attracties Villa Volta, het Spookslot en De Vliegende Hollander. De lichtshow op de Markt duurt twaalf minuten, net zo lang als de watershow Aquanura in de Efteling. Er is een half jaar aan de productie gewerkt.

Bosch by night wordt tot en met 11 december 2016 vertoond op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond na zonsondergang. In de zomermaanden is er een aangepast programma.
Foto 2. Bosch by night is tot en met 11 december gratis te bezoeken op de Markt in Den Bosch. Foto: Justine de Jong (Bosch Grand Tour).

Laatst gewijzigd: 2016-10-28 15:36:46 · Gepubliceerd: 2016-05-09 11:45:39 - 1614