Nieuwe waterachtbaan Walibi Belgium open

De nieuwe Pulsar is vanaf nu al af en toe open

Persbericht door
Foto 1. Met een beetje mazzel probeer je de nieuwe Pulsar als een van de eersten uit! Foto: Walibi Belgium.

archief oud artikel 17 mei 2016 Toerisme Waver, Waals-Brabant De nieuwe achtbaan van Walibi Belgium zit nog in de testfase, maar geluksvogels kunnen de Pulsar nu al beleven. De nieuwste aanwinst van het attractiepark open eigenlijk pas op zaterdag 4 juni 2016. Tot die tijd is de splashcoaster al af en toe open.

Maak een testritje

Een handjevol geluksvogels kreeg twee weken geleden al de kans om voor de allereerste keer een ritje te maken in de nieuwste attractie van Walibi Belgium: de Pulsar. De waterachtbaan is een 'power splash': een heftige rit van maar zeventig seconden, met een topsnelheid van honderd kilometer per uur. In de bootjes van de attractie glijden en vliegen inzittenden drie keer heen en weer, waarna ze een vrije val maken richting water. Die vrije val is best pittig: Pulsar is 45 meter hoog.

Hoge verwachtingen

Nog voordat de splashcoaster überhaupt in werking was, kreeg het al een award voor 'Best New Concept'. Deze prijs werd uitgereikt door de International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA), een internationale brancheorganisatie voor attractieparken en attracties van over de hele wereld. De pretparkspecialisten van de LA Times noemden de nieuwe Pulsar zelfs één van de attracties ter wereld waar het meest naar uit wordt gekeken dit jaar.

Nog niet helemaal open

Pulsar zit nog middenin de testfase. De waterachtbaan is de komende weken sporadisch geopend, vaak maar een aantal uren per dag. Het park zegt geen garantie te kunnen geven tot de officiële opening op zaterdag 4 juni 2016.
Foto 2. De nieuwe attractie van Walibi Belgium wekt nu al internationale interesse. Foto: Walibi Belgium.

Laatst gewijzigd: 2016-05-18 09:01:43 · Gepubliceerd: 2016-05-17 14:01:15 - 2165

Dit past bij 'Nieuwe waterachtbaan Walibi Belgium open'