1

Een trap als trekpleister

De Trap in Rotterdam een maand lang te beklimmen.

De Trap in Rotterdam Nieuws door
Foto 1. Het publiek stond te trappelen tijdens de opening van De Trap op 16 mei. Foto: Bas Czerwinski

archief oud artikel 17 mei 2016 Opmerkelijk Rotterdam, Zuid-Holland Het is niet zomaar een trap, nee het is De Trap. Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam opende het indrukwekkende bouwwerk bij het Groot Handelsgebouw op Pinkstermaandag. 180 treden leiden naar het dak van het gebouw en bieden een mooi uitzicht over de herbouwde stad. Op de eerste dag stonden al 8000 mensen te trappelen de treden te beklimmen!

Uitzicht over Rotterdam

De Trap met de vele witte treden is een ontwerp van architectenbureau MVRDV en is gebouwd ter ere van de manifestatie Rotterdam viert de stad!. Een jaar lang blikt de stad terug op de 75 jaar waarin de stad is herbouwd, na de verwoesting in de Tweede Wereldoorlog. Vanaf De Trap, die leidt naar het dak van het Groot Handelsgebouw, kan iedereen met eigen ogen zien hoe de nieuwe stad geworden is. Op de eerste dag beklommen al bijna 8000 mensen de treden van de witte trap.

Rotterdam viert de stad!

De Trap is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 22:00 uur en nog tot en met 12 juni te bezoeken. De entree is gratis. Op het Groot Handelsgebouw gaat voormalige bioscoop Kriterion tijdelijk open voor een gevarieerd aanbod aan films, debatten en voorstellingen. Ook is er een horecagelegenheid. Wil je meer weten over Rotterdam viert de stad!? Je vindt boven aan de trap ook een informatiepunt van de manifestatie. In Museum Boijmans Van Beuningen kun je bijvoorbeeld werk van een nieuwe generatie Rotterdamse kunstenaars bekijken. En Museum Rotterdam laat met de tentoonstelling De Nieuwe Stad de veerkracht van Rotterdam zien.

Tijdens een dagje in Rotterdam kun je veel meer doen dan alleen De Trap beklimmen. Bekijk alle uitjes in Rotterdam en plan een dag vol!
Foto 2. De Trap heeft 185 treden. Foto: Foto: Bas Czerwinski
Foto 3. Burgemeester Aboutaleb beklimt De Trap. Foto: Bas Czerwinski
Foto 4. Een mooi zicht op De Trap vanuit de lucht. Foto: Ossip van Duivenbode
Foto 5. De constructie. Foto: Ferry Paschier
Foto 6. Tussen alle indrukwekkende gebouwen valt De Trap zeker op. Foto: Ossip van Duivenbode

Laatst gewijzigd: 2016-05-24 11:03:36 · Gepubliceerd: 17 mei 2016 - 2412