Twee witte tijgers overleden in Ouwehands Dierenpark

Mora en Gandhi zijn niet meer

Ouwehands Dierenpark Rhenen Nieuws door
Foto 1. Een witte tijger in zijn verblijf in een dierentuin. Fotograaf: Anderson Mancini. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com

archief oud artikel 25 mei 2016 Opmerkelijk Rhenen, Utrecht De twee witte tijgers Mora en Ghandi zijn overleden. De zeldzame dieren leefden sinds 2003 in Ouwehands Dierenpark. Volgens directeur Robin de Lange zijn beide tijgers overleden door nierfalen. Wereldwijd leven er nog maar enkele honderden witte tijgers. In Nederland nu nog maar vier.

Een beetje verdacht

De witte tijgers Mora en Ghandi zijn vijftien jaar oud geworden. De directeur van Ouwehands Dierenpark vindt het "bijzonder" dat de dieren zo kort achter elkaar ziek werden en allebei zijn overleden. Binnenkort wordt sectie verricht op de lichamen van Mora en Ghandi.

Nog maar vier over

In Nederland lopen er nu nog maar vier witte tijgers rond in dierenparken. In Dierenpark Amersfoort leven er nog twee - vader Brooklyn en dochter Maxi - en in ZooParc Overloon ook twee. In het wild is de witte tijger al meer dan vijftig jaar niet meer gesignaleerd. De witte tijgers die er nog zijn, leven allemaal in dierenparken. Voor de witte tijger is het lastig om in het wild te overleven, omdat hij door zijn witte vacht erg opvalt in de natuur. Hierdoor is het moeilijk om te jagen op prooien.

Foto 2. De witte tijgers van Ouwehands Dierenpark zijn waarschijnlijk allebei overleden door nierfalen. Fotograaf: jinterwas. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com

Laatst gewijzigd: 2016-07-27 14:50:14 · Gepubliceerd: 2016-05-25 09:15:31 - 4415