Met de tram naar het strand

Hop-on-hop-off Tourist Tram rijdt van Den Haag naar het strand

Tourist Tram Den Haag Nieuws door
Foto 1. Verken de mooiste plekken van Den Haag. Foto: Maurice Haak, Den Haag Marketing

archief oud artikel 16 juni 2016 Toerisme Den Haag, Zuid-Holland Den Haag volgt het voorbeeld van andere grote steden aan het strand en zet in de zomer een Tourist Tram in. Stap op en laat je rijden door een nostalgische tram. De tram rijdt van de Grote Kerk in de binnenstad naar Scheveningen en gaat door het Statenkwartier weer terug.

Van binnenstad naar strand

Den Haag verkennen is deze zomer reuze eenvoudig. Stap op de Tourist Tram en je rijdt in 55 minuten langs alle bezienswaardigheden van de hofstad. Zie je iets wat je van dichtbij wilt bekijken? Dan stap je gewoon uit. Om later weer op te stappen voor de rest van de rit. De Tourist Tram rijdt onder meer langs de Hofvijver en het Binnenhof, het Vredespaleis, het Kurhaus en het Gemeentemuseum. In de weekenden, van 1 juli tot en met 25 september, legt de tram ieder half uur de route tussen binnenstad en strand af. Onderweg krijgen reizigers door middel van een audiotour meer informatie over de bezienswaardigheden. Dat kan in acht verschillende talen, waaronder plat Haags!

Historische trams

Menno Yap van het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM), weet alles van de historische trams die deze zomer onder de naam Tourist Tram door Den Haag rijden. "De trams zijn afkomstig uit de collectie van het Haags Openbaar Vervoer Museum. Het HOVM heeft een collectie van ruim 25 historische trams die vroeger door Den Haag hebben gereden. Er worden hiervoor drie historische, Haagse trams - bouwjaar 1957 - geschikt gemaakt. Deze trams zijn uiterlijk terug geschilderd naar de oorspronkelijke crème-groene kleurstelling uit de jaren '50." En het is mogelijk dat je in Den Haag in de toekomst ook andere historische trams ziet rijden. Menno Yap: "Op feestdagen is er de mogelijkheid om incidenteel ook gebruik te maken van de nog oudere historische trams uit de museumcollectie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de 'Open Tram' uit 1905 die vroeger tijdens de zomer naar het strand reed. In 2014, tijdens de festiviteiten rond '150 jaar tram' in Den Haag, heeft Zijne Majesteit Willem Alexander met deze open tram een rit gemaakt. Bij goed weer kan deze 'Koningstram' tijdens Koningsdag bijvoorbeeld worden ingezet."

Geniet van een bezoek aan de hofstad en vind alle uitjes in Den Haag.
Foto 2. Hop on de Tourist Tram. Foto: Maurice Haak, Den Haag Marketing
Foto 3. Ga mee tot het strand van Scheveningen! Foto: Maurice Haak, Den Haag Marketing

Laatst gewijzigd: 2017-09-18 10:59:02 · Gepubliceerd: 2016-06-02 10:16:52 - 2132