1

Beleef een spannend avontuur in 4D in Aviodrome

Bekijk de nieuwe 4D-film Skymania in Aviodrome

Luchtvaart - Themapark Aviodrome Nieuws door
Foto 1. Skymania is een 3D-film met extra effecten, zoals regen, wind en geur.

archief oud artikel 23 juni 2016 Toerisme Lelystad, Flevoland De neerslag waait in je gezicht en je kunt de ronkende motoren van de vliegtuigen ruiken. Vlieg terug naar de beginjaren van de Nederlandse luchtvaart in Luchtvaart - Themapark Aviodrome! De nieuwe beleving Skymania neemt je in een 4D-film mee op reis. Leuk weetje: veel van de vliegtuigen die een rol spelen in de film zijn ook in het echt in Aviodrome te bekijken.

Beleef een avontuur in 4D

In de 4D-film Skymania gaan bezoekers op avontuur met Thomas (10) en Elsa (11), die met elkaar de strijd aangaan om voor eens en voor altijd te bewijzen wie het beste vliegtuig heeft. Dit avontuur speelt zich af in het verleden, in de pioniersjaren van de Nederlandse luchtvaart aan het begin van de twintigste eeuw. Door de 4D-beleving worden bezoekers compleet in de wereld van Skymania opgezogen. Het is een 3D-film met extra effecten, zoals regen, wind en geur. Je zit dus niet zomaar naar een scherm te loeren vanuit je bioscoopstoel, maar je hebt het gevoel dat je er echt zelf bij bent. Skymania is vanaf 23 juni tot en met 31 december te zien in Aviodrome.

Bekijk ze in het echt

Voor bezoekers die echt alles willen ontdekken, zijn er vanaf 23 juni tot en met 6 juli elke dag gratis rondleidingen om 11:00 uur, 12:00 uur, 14:00 uur en 15:00 uur. Tijdens een rondleiding leer je alles over de vliegtuigen uit Skymania- veel iconische vliegtuigen uit de film zijn ook in het echt in Aviodrome te zien. Vooraf inschrijven voor een rondleiding is niet nodig, je kunt ter plekke instappen. In de film komen onder andere bekende vliegtuigen van vroeger zoals 'De Spin' van Anthony Fokker en 'De Heidevogel' van Frits Koolhoven aan bod. Dit zijn vliegtuigen die heldhaftige capriolen uithaalden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Zo is ook de rode Fokker DR.I Driedekker te zien, die tijdens de oorlog bekend stond als vliegtuigheld De Rode Baron. Ook de klassieke Boeing 747 komt voorbij.

Bekijk de trailer van Skymania

Foto 2. De hoofdrolspelers in Skymania: Enzo (10 jaar, uit Enschede) en Madelief (11 jaar, uit Goirle).

Laatst gewijzigd: 2016-06-23 11:02:17 · Gepubliceerd: 23 juni 2016 - 1453