Dagje uit dit weekend

Bekijk de leukste weekendtips voor 25 en 26 juni

Bekijk alle uitjes op DagjeWeg.NL Redactioneel door
Foto 1. Geniet met het hele gezin van lekker eten en drinken tijdens Slot Proevenstein. Foto: Slot Loevestein.

archief oud artikel 23 juni 2016 Toerisme Landelijk Hagel en onweer of toch af en toe het zonnetje op je bol? Wat het weer dit weekend ook wordt, deze uitjes zijn het waard om voor door de regen te fietsen. Er barsten feesten los in steden en op paleizen en er openen allerlei nieuwe tentoonstellingen. Ga terug naar het Japan van vroeger en beleef een avontuur in 4D. Bekijk onze weekendtips!

Proeven op het slot

POEDEROIJEN - Een vorkje meeprikken op een kasteel, dat klinkt chique! Toch is dit royale foodfestival helemaal gratis. Zondag 26 juni barst vanaf 12:00 uur Slot Proevenstein los op Slot Loevestein. Een foodfestival en smaakmarkt vol hapjes en drankjes gemaakt van streekproducten, in de luwte van het slot. Verschillende restaurants en bedrijven uit de regio staan met een gezellig kraampje op het evenement. Geheel in stijl van het slot is er ook een kraampje met oude boeken; voer voor het brein. Wie tijdens het event een kijkje binnenin de vesting wil kijken, moet gewoon de reguliere entreeprijs betalen.

Modern Japan in Amsterdam

AMSTERDAM - In het Rijksmuseum zijn dit weekend meerdere nieuwe tentoonstellingen te zien, waaronder Japan Modern. Collectie Elise Wessels. Bekijk traditionele Japanse prenten, kimono's en affiches uit het begin van de twintigste eeuw. Toen ging de modernisering van Japan ineens razendsnel en groeide Tokio uit tot wereldstad vol mode en industrie. De vrouwen begonnen zich steeds meer te ontwikkelen, zoals de vrouwen uit Europa en Amerika in die tijd. Mensen keken met heimwee terug naar vroeger. De prenten vertellen het verhaal van de veranderende samenleving en vormen samen de grootste collectie in een tentoonstelling buiten Japan.

Het is BAL! deze zomer

BAARN - Paleis Soestdijk krijgt binnenkort een nieuwe bestemming. Maar niet voordat er een uitbundig feestje wordt gevierd! Vanaf zaterdag 25 juni is het BAL! op Paleis Soestdijk. Tot en met 25 september staat het paleis bol van de kunst, design, mode, architectuur, literatuur en fotografie. Bij binnenkomst krijg je een BAL!boekje vol sappige verhalen over de vroegere Oranjes. In de tentoonstelling is elk vertrek een kunstwerk op zich: het complete paleis wordt op een creatieve manier nieuw leven ingeblazen.

Een draak van een mysterie

VENLO - Het is een sprookje waar zelfs volwassenen nog in geloven: draken. Bestaan ze nou echt of niet? En waarom zijn we er zo dol op en blijft het mythische beest generaties lang fascineren? In het Limburgs Museum staat het dier in de spotlights. Je krijgt in de tentoonstelling xDraken - Bestaan ze echt? alle feiten voorgeschoteld: verslagen van ontdekkingsreizigers, legendes uit het Oosten en een heus drakenskelet gebouwd door een wetenschapper uit Gent. Laat je meesleuren in een wereld van fantasie en mysterie en bepaal voor jezelf wat nou waar en niet waar is. Bestaat 'ie echt, of is het toch een fabeltje?

Op vliegavontuur in 4D

LELYSTAD - De regen vliegt je om de oren, de wind blaast je haren achterover en je kunt de brullende motoren ruiken. Skymania is de nieuwste 4D-film en spannende beleving in Aviodrome. Ga op avontuur met hoofdrolspelers Thomas en Elsa en ontdek welk vliegtuig het beste is! Er zijn gratis rondleidingen, waarbij je veel van de vliegtuigen uit de 4D-film in het echt ziet. Zo ontdek je hoe de Nederlandse luchtvaart eigenlijk is ontstaan. Rondleidingen zijn elke dag te volgen; je hoeft je niet vooraf in te schrijven.

Nog meer inspiratie voor dit weekend:
Foto 2. Foto: Circus, Kawanishi Hide (1894-1965). Kleurenhoutsnede op papier, 1925, P0366. Collectie Elise Wessels – Nihon no hanga.
Foto 3. Thomas en Elsa nemen je mee op avontuur in Aviodrome. Foto: Skymania.
Foto 4. Foto: Westers Dansen, Kobayawaka Kiyoshi (1899-1948). Kleurenhoutsnede op papier, 1934, P0130. Collectie Elise Wessels – Nihon no hanga.

Laatst gewijzigd: 2016-06-24 10:09:28 · Gepubliceerd: 2016-06-22 16:57:00 - 1860