1

Draken-alert in Apeldoorn

Bloedstollende drakenbootrace is het hoogtepunt van het Drakenbootfestival

Drakenbootfestival Apeldoorn 2016 Nieuws door
Foto 1. Buurtenrace Drakenbootfestival 2014. Fotograaf: Yoran Wever

archief oud artikel 24 juni 2016 Toerisme Apeldoorn, Gelderland Onder vurige aanvoering van de bemanning doorklieven de drakenboten razendsnel het water van het Apeldoorns Kanaal. Onder toeziend oog van het publiek, wat op het jaarlijkse Drakenbootfestival Apeldoorn geniet van muziek, lekker eten en ander vermaak. En pas op, want je komt niet alleen op het water draken tegen.

Als je langs de oevers van de Apeldoornse kanalen een drakenkop signaleert, dan weet je hoe laat het is. Tijd voor het Drakenbootfestival Apeldoorn! In het weekend van 24 tot en met 26 juni is het festivalterrein tussen Havenweg en Molendwarsstraat het centrale punt van de stad. Maar daar blijft het niet bij, de festiviteiten zijn door het hele Apeldoornse centrum te vinden. Op vrijdag begint het feest, nog zonder draken, met het Lexman Drakenboot in Concert. Op het podium staan Rondé, DOTAN en BLØF: dat wordt genieten met slippertjes op het festivalstrand.

Briesende draken gaan de strijd aan

De volgende dag is het dan zover. De drakenboten van de verschillende Apeldoornse bedrijven schieten over het water in de Drakenboot Bedrijvenrace. Welke drakenkop komt als eerste over de finish? Tussen 11:00 uur en 19:00 uur wordt de strijd beslist. Voor wie het nagelbijten langs de oever niet meer aankan, is er op het festivalstrand in het Havenpark genoeg afleiding. Van lekker eten uit de foodtrucks of een dansje op de muziek. In de kleinkunsttent zijn op zaterdag diverse voorstellingen te zien en er is ook nog een braderie! Op zondag gaat de strijd tussen buurten en verenigingen, die manmoedig hun drakenboten voortstuwen. Een waar spektakel, want de meeste teams hebben zich feestelijk uitgedost.

Drakenbootfestival: leuk uitje met kinderen

Het Drakenbootfestival is bij uitstek een uitje voor gezinnen. Voor kinderen is er namelijk van alles te zien. In Drakenland, naast restaurant De Brugwachter, is een waar paradijs voor hen ingericht. Hier kunnen ze genieten van shows over draken, prinsen en prinsessen en lekker springen op het springkussen. Ook is er een game-area en een mini-kinderboerderij. en ook op het hoofdterrein is van alles te doen. En ook aan de ouders met hele kleintjes is gedacht: er is op het hoofdterrein een speciale babyroom. Hier kun je een luier verschonen, voeding opwarmen of even rustig zitten om je kindje te voeden.

Zin in een dagje uit? Bekijk de uitjes met korting van DagjeWeg.NL Tickets. Van dierentuinen tot pretparken en musea!
Foto 2. Spanning in de Drakenboot bedrijvenrace. Fotograaf: Yoran Wever
Foto 3. Muziek vanaf de drakenboot. Fotograaf: Rien Hokken
Foto 4. Drakenboot in Concert. Fotograaf: Rien Hokken
Foto 5. Overzichtsfoto Drakenbootfestival Apeldoorn 2014. Fotograaf: Yoran Wever

Laatst gewijzigd: 2016-06-24 12:20:23 · Gepubliceerd: 24 juni 2016 - 1811