1

Nieuw: Biesbosch van beton!

Zet het water naar je hand met schuifjes en sluisjes

Beleef het Biesbosch Museumeiland Nieuws door
Foto 1. Zet het water naar je hand in het betonnen schaalmodel van het Biesbosch Museumeiland. Foto: Biesbosch Museumeiland.

archief oud artikel 18 juli 2016 Natuur Werkendam, Noord-Brabant Een kletterende kreek door het groen en een Biesbosch van beton: het Biesbosch Museumeiland is vanaf maandag 18 juli twee bezienswaardigheden rijker! Met de opening van de Biesbosch Beleving en het buitengebied van Biesbosch Museumeiland, is het eiland na jaren van werk compleet.

Beleef een Biesbosch van beton

De nieuwe Biesbosch Beleving op het Biesbosch Museumeiland is een schaalmodel van de Biesbosch, gemaakt van beton. De Biesbosch is door mensenhanden gemaakt maar is door de jaren heen vaak veranderd. Aan de hand van polders, dijken en stromen wordt in de Biesbosch Beleving de getijdenwerking uitgelegd. Zie je dat? Het smeltwater van de Rijn stroomt vanaf de groene daken van het museum de maquette in. Vanaf de andere kant komt het regenwater van de Maas. Beïnvloed zelf de waterstromen door de schuifjes en sluisjes naar je hand te zetten!

Buiten bij de Biesbosch

Op het nieuwe buitenterrein van Biesbosch Museumeiland is een kronkelende kreek aangelegd, waaraan je goed kunt zien dat de Biesbosch een getijdenverschil heeft van dertig centimeter. Terwijl je rustig over het verharde wandelpad loopt, zie je dat het water het ene moment hoger staat dan het andere. Op sommige dagen van het jaar, bij veel regen, kan dit wandelpad zelfs onder water lopen!

Ontdek de Biesbosch van vroeger tot de toekomst!

Het Biesbosch Museumeiland is een bijzonder vormgegeven gebouw, midden in Nationaal Park de Biesbosch. Hoe dit gebied er nu uitziet, hoe het vroeger was en hoe het waarschijnlijk gaat worden, ontdek je hier! Kunst wordt in het Biesbosch Museumeiland niet vergeten. Er zijn regelmatig wisselende tentoonstellingen te zien die natuurlijk allemaal te maken hebben met de Nederlandse natuur. Ga naar buiten en maak een rondvaart in fluisterstille boten of zet de vaart erin op een fiets! En vergeet je verrekijker niet, je ontdekt hier prachtige vogels.

Maak een rondvaart door de Biesbosch met De Zilvermeeuw! Je tickets koop je makkelijk en snel via DagjeWeg.NL Tickets.
Foto 2. Bezoek het Biesbosch Museumeiland! Foto: Biesbosch Museumeiland.
Foto 3. Wandel over het verharde wandelpad langs de kronkelende kreek. Foto: Biesbosch Museumeiland.
Foto 4. De Biesbosch Beleving is een schaalmodel van de Biesbosch, gemaakt van beton. Foto: Biesbosch Museumeiland.
Foto 5. Biesbosch Museumeiland. Foto: Ronald Tilleman.

Laatst gewijzigd: 2016-07-18 11:58:38 · Gepubliceerd: 18 juli 2016 - 593