1

Pretparken stikken van de Pokémon

Pokémon GO is overal: ook in de achtbaan

Toplocaties om Pokémon te vangen Nieuws door
Foto 1. Een Charizard vliegt boven de Goliath. Speel Pokémon GO in Walibi Holland tijdens Summer Vibez. Foto: Walibi Holland.

archief oud artikel 20 juli 2016 Trends Landelijk Voor sommige mensen wordt deze zomer die ene zomer met al die naar hun telefoon starende zombie's. Voor PokéTrainers is deze zomer een droom die uitkomt. Pokémon GO gaat nâg een stapje verder: vang Pokémon en strijd tegen elkaar in pretparken.

Zomerse avonden vol Pokémon

BIDDINGHUIZEN - Pokémon GO-liefhebber? Op naar Walibi Holland! Tijdens de zomeravonden Summer Vibez in het attractiepark, worden heel slim 'Lures' geactiveerd. Lures lokken Pokémon naar PokéStops toe. Hierdoor kun je sneller meer Pokémon ontmoeten en vangen. Het pretpark laat bezoekers tijdens Summer Vibez via Twitter weten waar de Lures te vinden zijn. Een soort speurtocht dus. Het pretpark is de komende vijf weken op woensdagen tot 23:00 uur open en er zijn oplaadpunten voor mobieltjes, dus PokéTrainers kunnen hun lol niet op.

Sprookjesachtig Pokémon paradijs

KAATSHEUVEL - Geloof het of niet, de Efteling is een waar paradijs voor Pokémon-fans. Een Safari Zone vol zeldzame Pokémon die voor het oprapen liggen. Of liever gezegd; voor het vangen. Zo'n beetje elke prullenbak in het pretpark is omgetoverd tot PokéStop of PokéGym. Leuk voor fans, iets minder leuk voor gezinnen met kleine kindjes die gewoon een dagje uit willen. Op 19 augustus is er een onofficiële Pokémon GO Dag in het park. Een initiatief van fans van de game, om trainers samen te brengen. Let op: aan deelname zijn strikte regels verbonden.

Waarschuwing: hou het veilig

Branchevereniging IAAPA waarschuwt attractieparken voor de gevolgen van Pokémon GO. Ze zijn bang dat pretparkbezoekers de game gaan spelen op onverstandige plaatsen en momenten. Bijvoorbeeld in attracties, of buiten aangelegde paden. Ze raden pretparken aan om duidelijke borden neer te zetten en een extra oogje in het zeil te houden.

Bekijk meer Pokémon events op DagjeWeg.NL.
Foto 2. Pokémon GO is wereldwijd in korte tijd uitgegroeid tot een gigantische hype. Foto: Screenshot YouTube.

Laatst gewijzigd: 2016-08-16 11:06:42 · Gepubliceerd: 20 juli 2016 - 3364