Koninklijke uitjes waar je U tegen zegt

Dwaal door oude kastelen en prachtige siertuinen

Dagje uit naar paleis of kasteel Redactioneel door
Foto 1. Bekijk het weelderige interieur van Huis Doorn, met kunst en dure spullen van keizer Wilhelm II. Foto: Huis Doorn.

archief oud artikel 17 maart 2017 Toerisme Landelijk Liefhebbers van het koningshuis, niet getreurd: ook jullie kunnen je voor heel even een van de Oranjes wanen! Alles wat je hoeft te doen, is een kasteel bezoeken. We hebben een hoop mooie kastelen en paleizen in Nederland voor je in petto. Flaneer door siertuinen, fluister met elkaar in de paleishallen en ga stiekem op onderzoek uit in royale vertrekken.

Huis Doorn

DOORN - In de Eerste Wereldoorlog vluchtte de Duitse keizer Wilhelm II naar Huis Doorn - een huis dat groot genoeg was voor hem én zijn ego. Hij nam al zijn kunst en mooie spullen mee om ook in Doorn op stand te kunnen leven. Nu is het een museum, met nog steeds hetzelfde keizerlijke interieur. In de luxe eetzaal staan het kristal en zilver nog op tafel. Het keizerlijk huis heeft ook een prachtig park in de klassieke en Engelse landschapsstijl van vroeger, met een romantische rozentuin.

Bekijk alle aanbiedingen op DagjeWeg.NL Tickets en ga een dagje uit naar een kasteel of paleis met korting! Met elke aankoop spaar je extra kortingspunten op voor je volgende uitje.

Muiderslot

MUIDEN - Handen uit de mouwen en aan de slag! Op het Muiderslot zitten ze nooit stil. Voor kinderen staan er altijd allerlei leuke activiteiten op de agenda. Volg de Ridderroute en ontdek hoe het is om op een kasteel te wonen, of volg de Torenroute en verdedig het kasteel tegen vijanden. Bekijk in de zomer roofvogelshows en wandel door de pruimenboomgaard. Beleef een stukje geschiedenis, maar dan in het nu.

Paleis Het Loo

APELDOORN - Op Paleis Het Loo krijg je een kijkje in de geschiedenis van de Oranjes. Ontdek hoe ze woonden, opgroeiden en werkten op het paleis. Verken de stallen vol koninklijke koetsen en auto's en maak een wandeling door het paleispark. De symmetrische tuin in Engelse stijl is een echte eyecatcher. Leuk weetje: Lodewijk Napoleon woonde tijdens de Franse Revolutie kort op Het Loo en liet alle fonteinen dichtgooien omdat hij bang voor water was. Gelukkig zijn die fonteinen nu gewoon weer in hun originele staat te zien. Wegens verbouwing is Paleis Het Loo tot 2022 gesloten. Tot die tijd is het hoofdgebouw gesloten, maar je kunt nog wel terecht in de tuinen, stallen en restaurants.

Slot Loevestein

POEDEROIJEN - Beleef de spannende ontsnapping van Hugo de Groot op Slot Loevestein. Misschien mag je je zelf wel eventjes in de beroemde boekenkist verstoppen! Verken de vesting vol mooie vensters en mysterieuze hoekjes, houd buiten rondom het kasteel aanvallende soldaten onder schot en leer zelf buskruit te mengen. Kinderen kunnen zich in de kelder verkleden als koene ridder of elegante jonkvrouw.

Kasteel Hernen

HERNEN - Moeilijk voor te stellen, maar in de middeleeuwen was Kasteel Hernen gewoon iemands nederige stulpje. In de jaren zestig van de vorige eeuw werd het kasteel beroemd als de filmlocatie van de tv-serie Floris. Inmiddels is het een geliefde bestemming voor fietsers, wandelaars en dagjesmensen! Bewonder oude portretten van vorige bewoners, dwaal door het Hernense Bos en doe mee met de vele gezinsactiviteiten die het hele jaar door worden georganiseerd. Boek je tickets online via DagjeWeg.NL Tickets.

Ook interessant

Foto 2. Op het Muiderslot beleef je een stukje geschiedenis in het nu. Doe mee aan een van de leuke activiteiten of rondleidingen! Foto: Mike Bink.

Laatst gewijzigd: 2022-01-03 14:58:43 · Gepubliceerd: 2016-07-26 10:38:12 - 2925

Activiteiten Slot Loevestein

Nu te bezoeken

Tijdelijke tentoonstelling ‘Tegenpolen


“Ben je voor of tegen?” In een wereld vol conflicten horen we deze vraag steeds vaker. En is ons standpunt niet een van de velen? In de nieuwe tentoonstelling “Tegenpolen” op Slot Loevestein zie...

Vanaf morgen te bezoeken

Verhalen komen tot leven...Bunkertocht


Tijdens de Bunkertocht van circa n uur vertelt onze gids hoe 250 Duitse militairen tijdens de oorlog op deze plek hebben gewerkt en geleefd.

Lezing | Wartime Actionstations: UK Airfields


Lezing | Wartime Actionstations: UK Airfields

Rondleiding Verborgen Vesting


10 maart: Een uniek kijkje in de Oude Vesting van Bergen op Zoom.

Paasweekend op Slot Loevestein


Paasweekend op Slot Loevestein Hugo de Groot werd geboren op 10 april 1583, 1e Paasdag. En Slot Loevestein viert dat graag met alle Hugo’s. Heet jij Hugo? Dan krijg je op 1e en 2e Paasdag een...

Vanaf volgende week te bezoeken

Speuren naar paaseieren


Op Tweede Paasdag, maandag 1 april kunnen kinderen komen zoeken naar paaseieren tussen het militair erfgoed.

Stadswandeling | Ontdek de stad met een gids


Stadswandeling | Ontdek de stad met een gids

Binnen enkele weken te bezoeken

Weekend van verdedigingserfgoed Slot Loevestein


Eeuwenlang zorgden forten, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Dit weekend 20 en 21 april openen erfgoedlocaties hun deuren, waaronder Slot Loevestein. Museumgidsen vertellen...