Feest in Museum Speelklok

Museum Speelklok viert zestigste verjaardag met taart en extra activiteiten

Museum Speelklok: het vrolijkste museum van Nederland Nieuws door

archief oud artikel 17 augustus 2016 Cultuur Utrecht, Utrecht Zestig jaar geleden ging een wens in vervulling en was het museum voor draaiorgels, speeldozen en andere mechanische muziekinstrumenten een feit. Museum Speelklok viert deze bijzondere mijlpaal met taart en heel veel nieuwe activiteiten in het komende seizoen.

60-jarige gratis toegang

Wie op 18 augustus naar Museum Speelklok komt, valt met z'n neus in de boter. Voor iedereen staat er op de officiële verjaardag van het museum een taartje klaar. En is de muzikale rondleiding altijd al een vrolijk gebeuren, op deze dag wordt het echt een feestje. Na 18 augustus krijgt het feestje een staartje, want het hele jaar door staan er extra activiteiten op het programma.

Nieuwe muzikale rondleiding

Museum Speelklok trakteert haar bezoekers al zestig jaar lang op muzikale rondleidingen, waarbij de instrumenten voluit klinken. Van Weense wals tot smartlap: verschillende genres zijn vertegenwoordigd onder de zelfspelende instrumenten. Maar na zestig jaar is het tijd voor iets nieuws! In oktober presenteert het museum daarom een vernieuwde rondleiding als hoogtepunt van het jubileumjaar. Daarnaast zijn er een aantal succesvolle activiteiten uit het verleden, die in het komende jaar weer terug komen in het museum. In de herfstvakantie is bijvoorbeeld de muzikale gezinsvoorstelling het Sprookje van de Chinese Nachtegaal weer te zien.

Kijk in het verleden van Museum Speelklok:

Historie van Museum Speelklok

Het begin van het huidige Museum Speelklok was de tentoonstelling van Speeldoos tot Pierement. De Kring van Draaiorgelvrienden en 'Stadsontspanning Utrecht' verzamelden hiervoor in twee jaar tijd allerlei zelfspelende muziekinstrumenten. Die inspanning bleek niet voor niets, want in acht dagen kwamen 14.000 mensen naar de tentoonstelling: een succes! Het gemeentebestuur van Utrecht was onder de indruk van deze prestatie en besloot geld beschikbaar te stellen voor een museum. Een maand later was Museum Speelklok een feit!

Laatst gewijzigd: 2016-08-19 09:49:45 · Gepubliceerd: 2016-08-16 12:03:13 - 292