Neem een zomerse duik in een subtropisch zwembad!

In deze vijf zwembaden is het altijd lekker warm

Bekijk alle tropische zwembaden op DagjeWeg.NL Redactioneel door
Foto 1. Lekker spelen in zwembad De Bonte Wever. Foto: De Bonte Wever.

archief oud artikel 24 augustus 2016 Toerisme Landelijk Zwemmen, zwemmen, zwemmen: in de zomer kun je er niet genoeg van krijgen! Maar wat te doen als het te koud is om buiten te zwemmen? In deze vijf subtropische zwembaden is het altijd lekker warm! Alsof je in de tropen zit...

Duik in de tropen bij Omnium Goes

ZEELAND - Durf jij in de Lazy River van Omnium Goes? Plof neer op een zwemband en laat je meevoeren door de stroming. Intussen geniet je van het uitzicht boven je. Je drijft namelijk onder het Tropisch Bos van het Omnium. Behalve de Lazy River heeft het zwembad een recreatiebad, een wedstrijdbad, twee glijbanen en een zwembadje voor de allerkleinsten. Om het tropische gevoel compleet te maken, daalt er zo af en toe een regenbui neer op je hoofd.

Dit zijn niet alle zwembaden waar je het hele jaar door kunt genieten van tropische temperaturen! Duik tussen alle tropische zwembaden op DagjeWeg.NL
Tropische temperaturen dichtbij huis

Gat in het dak van Zwembad De Steur

OVERIJSSEL - Je zwemt rustig rond in het langwerpige bad als je opeens een geluid hoort... Zwembad De Steur is wel een heel bijzonder zwembad. Het dak gaat er letterlijk af! Nouja, soms dan, als het mooi weer is. Dan wordt een gedeelte van het dak ingeklapt, waardoor je ineens in de buitenlucht ronddobbert. Is het dak gesloten, dan kun je in de zomermaanden een duik nemen in het buitenbad. In beide baden staan gave glijbanen. Roetsj maar naar beneden!

Duik in de golven bij Swimfun

FRIESLAND - Spannende avonturen beleef je in het subtropisch zwemparadijs Swimfun! De wildwaterbaan kronkelt door de jungle, door grotten en langs watervallen. Waag je op één van de supersnelle glijbanen zoals de Tube Slide. Deze glijbaan van vijfendertig meter lang heeft heel wat scherpe bochten voor je in petto! Als je daarna in het golfslagbad plonst, lijkt het even alsof je in de zee zit. Genoeg van alle spanning? Met de verschillende wellnessfaciliteiten kun je heerlijk tot rust komen.

Ontspannen in 't Kikkerfort

UTRECHT - Subtropisch zwembad 't Kikkerfort kan zich bijna een kuuroord noemen. Met een whirlpool, bruisbad, Kneippbad en een massagebad kom je hier wel toe aan je benodigde portie wellness voor die dag. Voor de kids is er een kleuterbad met een waterpaddestoel en echte waterratten beleven hier de dag van hun leven met de attracties! In de vijfentwintig meter lange glijbaan wordt je verrast door speciale effecten terwijl je in de wildwaterstroom goed moet oppassen voor de draaikolk en de waterval. Spetteren maar!

Bubbelen of baantjes trekken?

OVERIJSSEL - Ga heerlijk relaxen in een bubbelbad van waaruit je het hele zwembad overziet. Kun je meteen bekijken wat je hierna wilt doen! Baantjes trekken in het wedstrijdbad, meedeinen op de golven in het golfslagbad of durf je van die steile glijbaan? Bij De Bonte Wever vermaken de allerkleinsten zich in het peuterbad met de speeltoestellen. Van zwemmen krijg je trek! Als lekkere afsluiter kun je een patatje eten, iets drinken of zelfs heerlijk dineren.

Koop je tickets voor De Bonte Wever met korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Heb je al weken zin om naar het strand te gaan, regent het pijpenstelen. Wat nu? De uitkomst is misschien makkelijker dan je denkt! Bij Happy Fun Beach is het namelijk altijd zomer. Het overdekte strand heeft beachvolleybalvelden, springkussens en een leuke bar. Koop meteen tickets met korting!
Foto 2. Waag je in de Lazy River bij Omnium Goes! Foto: Omnium Goes.
Foto 3. Buitenzwembad van De Bonte Wever. Foto: De Bonte Wever.

Laatst gewijzigd: 2016-08-30 09:08:57 · Gepubliceerd: 2016-08-24 11:17:39 - 2722