Straattheater en lachsalvo's tijdens Spoffin

De straten van Amersfoort zijn het decor voor internationaal theater

Geniet van theater bij Spoffin in Amersfoort Nieuws door
Waar wil je als eerst gaan kijken? Er zijn 167 voorstellingen, 32 producties en zeventien premières uit zeventien landen te zien tijdens Spoffin. Dat wordt nog moeilijk kiezen dus... Kijk je ogen uit bij een dansvoorstelling of luister naar bijzondere klanken tijdens een concert. De voorstellingen zijn heel divers: van een energieke show vol gekkigheid tot een eigenaardig meisje dat de sterren van de hemel danst. Ook aan de kinderen is gedacht, zij vermaken zich bij de circusvoorstellingen of kinderconcerten.

archief oud artikel 25 augustus 2016 Toerisme Amersfoort, Utrecht De Amersfoortse binnenstad is het decor van voorstellingen in alle soorten en maten! Tijdens Spoffin van donderdag 25 tot en met zondag 28 augustus laten ruim veertig professionele theatergroepen uit binnen- en buitenland hun kunsten zien. En het leuke is: het grootste deel van het festival is gratis toegankelijk!

De weersvoorspellingen voor komend weekend liegen er niet om! Ga op stap met onze vijf weekendtips.

Voorstellingen met humor: lachen geblazen!

Bij een festival horen de nodige lachsalvo's! Om de tranen over je wangen te laten lopen van het lachen, bezoek je één van de amuses. Voorstellingen van een populaire clown, stunts op een fiets en een duo van kickbokser en turnkampioene zorgen voor de nodige verrassingen. De mannen van Muzikanty uit Polen maken er een feestje van met het maken van bier en bij TAMTAM objektentheater spelen gevonden voorwerpen de hoofdrol.

Terrasjes en festivalinformatie

Wil je het programma zien, kaartjes kopen of meer informatie over Spoffin? De informatiebalie is te vinden aan het Lieve Vrouwekerkhof in Amersfoort. Hier kun je ook het Festivalmagazine en speciale Spoffintassen kopen. Het festival is voor het grootste deel gratis toegankelijk. Bij de meeste shows, bepaal je aan het einde wat je betaalt. En als je er dan toch bent, kun je in Amersfoort meteen een terrasje pakken. Plof neer op één van de stoelen in de binnenstad en geniet van een lekker koud drankje.

Wil je Amersfoort ontdekken maar heb je geen zin om te lopen? Toer met de step door Amersfoort.
Foto 1. Bekijk de grappige voorstelling van Muzikanty. Foto: Piotr Chlipalski.
Foto 2. Shows voor jong en oud! Foto: Spoffin.
Foto 3. Zin in lachen? Bekijk één van de amuses! Foto: Spoffin.

Laatst gewijzigd: 2016-08-25 08:54:11 · Gepubliceerd: 2016-08-24 17:01:15 - 180