Eindelijk! Bewonder T. rex Trix in Naturalis

Sta oog in oog met het indrukwekkende skelet van de Tyrannosaurus rex

T. rex in Town in Naturalis Nieuws door
Foto 1. Tyrannosaurus rex Trix in de tentoonstelling T. rex in Town. Foto: Marten van Dijl/Naturalis.

archief oud artikel 10 september 2016 Wetenschap Leiden, Zuid-Holland Er staat bezoekers in Naturalis iets bijzonders te wachten. Sta oog in oog met het indrukwekkende skelet van de Tyrannosaurus rex! Na jaren zoeken, werken en hopen is T. rex Trix te zien voor publiek. Naast Noord-Amerika is Naturalis het enige museum ter wereld met een T. rex in de collectie. Dat wil je toch van dichtbij bekijken?

Een indrukwekkend skelet

Vrijdag 9 september opende minister Jet Bussemaker de tentoonstelling T. rex in Town in Naturalis door de laatste tand in het skelet te plaatsen. Vanaf 10 september is de tentoonstelling voor iedereen toegankelijk en mag iedereen Trix van dichtbij bekijken. Apetrots zijn ze in Leiden, want het skelet van Trix is één van de beste T. rex-skeletten die er ooit is opgegraven. Trix werd in uitstekende staat gevonden in de Amerikaanse staat Montana en de botten zijn amper vervormd. En, Trix is het enige T. rex-skelet ter wereld waarop de originele schedel is gemonteerd. Als bezoeker kun je deze van heel dichtbij bekijken!

Leer meer over dino's

Het skelet ziet er fascinerend uit en door alle informatie in de tentoonstelling T. rex in Town in Naturalis kom je veel te weten over het leven van Trix. Aan de schedel is bijvoorbeeld te zien dat ze gevochten heeft en er zijn in het skelet sporen van ziektes te zien. Wetenschappers geven in de tentoonstelling antwoord op allerlei onderzoeksvragen en bezoekers gaan zelf ook op onderzoek uit. Ben je een goede dinosnack? Dat en meer kun je testen! In het Dinolab kijken bezoekers over de schouders van preparateurs die fossielen van triceratopsen schoonmaken.

Hoe Naturalis aan de T. rex kwam? Volg de tijdlijn van T. rex Trix.
Foto 2. Tyrannosaurus rex Trix in de tentoonstelling T. rex in Town. Foto: Marten van Dijl/Naturalis.
Foto 3. Onderzoekers van Naturalis Biodiversity Center aan het werk. Foto: Servaas Neijens / nationalgeographic.nl.

Laatst gewijzigd: 2016-09-12 14:58:40 · Gepubliceerd: 10 september 2016 - 1824