Weekend vol proefjes voor wetenschappers in spe

Onderzoek alles: van chocoladereep tot mensenbrein

Weekend van de Wetenschap Nieuws door
Foto 1. Bekijk de NEMO Uitvindshow tijdens het Weekend van de Wetenschap op 1 en 2 oktober. Foto: NEMO Science Museum © Samuel van Leeuwen.

archief oud artikel 28 september 2016 Wetenschap Landelijk Raketten afvuren, je hersens laten scannen en zelf in het lab proefjes doen. Een paar voorbeelden van wat je tijdens het Weekend van de Wetenschap te wachten staat. Meer dan 250 organisaties door het hele land doen mee en organiseren - vaak gratis - activiteiten met een leerzaam tintje voor het hele gezin. Ontmoet echte professors, neem een kijkje achter de schermen bij musea, bekijk en test nieuwe uitvindingen. Ontdek dit weekend of jij een echte wetenschapper in spe bent.

Steeds een beetje wijzer

Van wetenschap word je wijs! Ontdek op 1 en 2 oktober tijdens het Weekend van de Wetenschap bijvoorbeeld hoe chocolade wordt gemaakt - van cacaoboon tot chocoladereep - en neem een kijkje in je eigen brein in Universiteitsmuseum Utrecht. Ga backstage bij verschillende musea, breng een nachtelijk bezoekje aan Naturalis in Leiden en vier een feestje met T.rex Trix. Er zijn honderden activiteiten te doen, waarvan veel nog gratis toegankelijk zijn ook. Niet alles heeft rechtstreeks met malle proefjes of werken in het lab te maken. Zo kun je in Belasting en Douane Museum in Rotterdam leren hoe je boeven afluistert en opspoort en zie je speurhonden in actie. Je kunt zelfs in een SRV (Specialistisch Recherche Voertuig) van de FIOD naar afluisterapparatuur kijken. Wie weet vang je net een gesprek tussen twee criminelen op...

Bekijk alle activiteiten tijdens het Weekend van de Wetenschap en vind iets bij jou in de buurt.

Gratis naar NEMO

Elk jaar organiseert het NEMO Science Museum in Amsterdam samen met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het Weekend van de Wetenschap. Er doen superveel organisaties mee om het publiek twee dagen lang te laten zien hoe belangrijk wetenschap in ons leven is. Wetenschap is onmisbaar in de cultuur, natuur, het heelal en voor onze gezondheid. In NEMO kun je dit weekend gratis meedoen aan leuke activiteiten. Bouw een knikkerbaan, doe mee aan een onderzoek en bekijk de nieuwste uitvindingen in de NEMO Uitvindshow. De show wordt gepresenteerd door wetenschapper Rolf Hut en Nienke de la Rive Box, bekend van onder andere Het Klokhuis.

Ook leuk en interessant:
  • Bekijk de Sojoez TMA-3M capsule van André Kuipers in Space Expo;
  • Spannend! Doe 2 oktober mee aan een raketwedstrijd in De Ontdekfabriek in Eindhoven;
  • Ga backstage bij het Mauritshuis in Den Haag en neem een kijkje in het restauratieatelier en maak een eigen camera obscura;
  • Doe mee aan een speurtocht in Universiteitsmuseum Groningen en test of jij geschikt bent om in een laboratorium te werken;
  • Bekijk leuke uitjes met korting op DagjeWeg.NL Tickets.
Foto 2. Doe op zaterdag 1 en zondag 2 oktober gratis mee aan wetenschappelijke activiteiten in NEMO. Foto: NEMO Science Museum © DigiDaan.
Foto 3. Kom 2 oktober raketten bouwen en afvuren bij De Ontdekfabriek in Eindhoven. Foto: De Ontdekfabriek © Robert van Brug.

Laatst gewijzigd: 2016-09-30 10:23:56 · Gepubliceerd: 2016-09-27 11:20:50 - 1028