Teken mee voor het goede doel

Crayola roept kinderen op te tekenen voor het goede doel

Tekenen voor een Betere Wereld met Crayola Persbericht door
Foto 1. Ambassadeur Kim-Lian: "Mooi om te zien hoe kinderen een betere wereld tekenen! Doe je mee?"

archief oud artikel 18 oktober 2016 Cultuur Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland Kleur- en tekenmerk Crayola heeft in samenwerking met SOS Kinderdorpen een actie opgezet: Tekenen voor een Betere Wereld. Crayola roept kinderen tussen de vier en twaalf jaar op om te tekenen voor het goede doel! Wat moet je doen? Een tekening maken en online inzenden. Het doel? De SOS Familieversterkende programma's ondersteunen. Presentatrice, musicalster en SOS-ambassadrice Kim-Lian van der Meij is het gezicht van de actie in Nederland en roept iedereen op om te tekenen en te doneren voor dit goede doel.

Tekenen voor een Betere Wereld

Crayola roept kinderen op een tekening te maken met als opdracht: teken het ideale thuis voor ieder kind, een plek waar alle kinderen zich veilig en vrij voelen en niets hen in de weg staat. Kinderen tussen vier en twaalf jaar kunnen tot en met eind oktober hun tekening toevoegen op crowdfunding platform www.crayolahelpt.nl. Hoe? Dat gaat heel makkelijk: maak met hulp van een volwassene een foto van de tekening en upload het kunstwerk via je computer, tablet of mobiel. Vanaf maandag 31 oktober zijn alle ingezonden tekeningen te bewonderen op de website en kan iedereen drie weken lang doneren op een favoriete tekening. Je steunt je lievelingstekening dus met een donatie. Door de tekening met #Crayolahelpt via social media te delen, roep je nog meer familie en vrienden op om geld te storten.

Samen sterk voor SOS Kinderdorpen

Het geld dat met de actie Tekenen voor een Betere Wereld wordt opgehaald, gaat naar de familieversterkende programma's van SOS Kinderdorpen. Deze programma's ondersteunen gezinnen over de hele wereld die hard hulp nodig hebben, zoals in landen als Syrië, Ghana, Nigeria en Kenia. Familie is de basis van ieder kind en is essentieel in de ontwikkeling. Door het verlenen van financiële steun, zorg en onderwijs, zorgt SOS Kinderdorpen ervoor dat deze gezinnen bij elkaar kunnen blijven en dat kinderen zoveel mogelijk kunnen opgroeien in een vertrouwde omgeving.

Juist nu het zo onstuimig in de wereld is, moedigt Crayola een veilig thuis aan waar kinderen zich creatief kunnen ontplooien. Door creativiteit leer je jezelf uiten en het beste uit jezelf te halen. Creatief bezig zijn geeft je leven kleur!

Kim-Lian tekent voor een betere wereld

Kim-Lian is sinds dit jaar ambassadeur voor SOS Kinderdorpen en zelf moeder van drie kinderen. Kim-Lian: "Als moeder en ambassadeur van SOS Kinderdorpen ben ik bijzonder blij met de mooie actie van Crayola. Kijk mee door de ogen van een kind en zie hoe zij een betere wereld tekenen. Het is een creatieve en hartverwarmende actie, waarmee andere kinderen in de wereld worden gesteund. Ik hoop dat heel veel kinderen gaan mee tekenen!" Als gezicht van de actie in Nederland volgt Kim-Lian het creatieve proces op de voet. Ze gaat op bezoek bij deelnemende basisscholen en roept de kinderen op tot het inzenden van tekeningen en donaties via het platform.

Foto 2. Een tekening insturen en op een tekening stemmen en geld doneren kan via www.crayolahelpt.nl.

Laatst gewijzigd: 2016-10-18 13:51:27 · Gepubliceerd: 18 oktober 2016 - 174