Wereld van LEGO aan je voeten

Dagje bouwen in LEGO World tijdens de herfstvakantie

LEGO World 2016 Nieuws door
Foto 1. Eindeloos bouwen tijdens LEGO World.

archief oud artikel 17 oktober 2016 Toerisme Utrecht, Utrecht Stars Wars, Nexo Knights of Friends: de oogjes van echte fans beginnen te schitteren bij deze termen. In LEGO World zijn alle soorten LEGO te vinden. In schitterende bouwwerken, in een show of om zelf mee te bouwen en te spelen. Veertien ton aan LEGO steentjes, wat kun je daar wel niet mee maken!

Vrachten vol LEGO

De hoeveelheid LEGO is thuis natuurlijk maar beperkt, tot grote frustratie van kleine bouwers. Neem ze dan deze herfstvakantie mee naar de Jaarbeurs Utrecht, wat van 18 tot en met 24 oktober een ware LEGO World is. Voor het evenement komen zeker 23 vrachtwagens naar Utrecht om daar 14 ton aan legosteentjes te droppen. Een gigantische hoeveelheid, waar bezoekers eindeloos mee bouwen aan hun zelfbedachte kunstwerken. In elke hal ligt een berg LEGO te wachten voor kinderen, groot of klein, en hun (groot)ouders. Er is zelfs een heuse LEGO DUPLO show in het DUPLO theater! LEGO Friends-fans stappen in een kermisattractie en de liefhebbers van Nexo Knights krijgen een opleiding tot ridder. Iedere LEGO-soort vind je terug in LEGO World.

Wereldrecord: het grootste schip van LEGO

Het bouwwerk wat 7000 werknemers van cruiseferrymaatschappij DFDS maakten, daar kunnen andere bouwers alleen maar met bewondering naar kijken. Zij vierden het 150-jarig bestaan van het bedrijf door een wereldrecord te vestigen. Ze bouwden namelijk een schip van wel twaalf meter lang, helemaal van legosteentjes. Het schip staat nu in het Guinness Book of World Records en is te zien tijdens LEGO World in Utrecht!

Bekijk hier de video om te zien hoe het schip tot stand kwam:

Een berg inspiratie

Een schip van twaalf meter lang bouw je natuurlijk niet na in huis, maar tijdens LEGO World doen bezoekers veel inspiratie op. Bewonder een enorme LEGO City en zie hoe de hele stad in beweging is. Of bestuur een LEGO-robot! En vergeet niet de Porsche op ware grootte te bewonderen, welke voor de helft echt is, en voor de helft gebouwd uit LEGO steentjes. Die kun je thuis misschien heel klein nabouwen?

In de herfstvakantie valt er vast wel eens een buitje. Geen probleem! Dit zijn leuke indoor uitjes.
Foto 2. Oog in oog met een levensechte Stormtrooper.
Foto 3. Stap in de wereld van LEGO Friends.
Foto 4. Alles in beweging in LEGO City.
Foto 5. Van LEGO kun je alles maken!
Foto 6. LEGO World 2016.

Laatst gewijzigd: 2016-10-17 18:03:19 · Gepubliceerd: 17 oktober 2016 - 1270