Hop, op naar het 'wilde' buiten

Word een boswachter, bouw hutten en maak vuur zonder lucifers

ING Wilde Buiten Dag Nieuws door
Foto 1. Verzamel alle stempels voor het Boswachterspaspoort. Foto: Natuurmonumenten

archief oud artikel 20 oktober 2016 Natuur Landelijk Buiten, daar moet je zijn deze herfst! Om door de gekleurde herfstbladeren te rennen en kastanjes te zoeken. Maar meer nog voor de ING Wilde Buiten Dagen. Daar ga je niet alleen op onderzoek uit in de natuur, maar leer je hoe je een echte boswachter moet zijn. Door vuur te maken zonder lucifers, de hindernisbaan te overwinnen en hutten bouwen.

Wat doet een boswachter?

Echte boswachters van Natuurmonumenten leren kinderen vanaf vier jaar de fijne kneepjes van het boswachtersvak tijdens de ING Wilde Buiten Dagen. En de kinderen doen volop op mee, want iedereen wil natuurlijk die Boswachter van OERRR-badge! Daarvoor moeten ze stempels verzamelen voor in het Boswachterspaspoort en daar zijn ze best even zoet mee. Want vuur maken zonder lucifers, hoe doe je dat eigenlijk? De boswachters van Natuurmonumenten nemen de kinderen van mee de natuur om naar bomen en bladeren te zoeken en leren ze schuilhutten bouwen. Een groots buitenavontuur op de ING Wilde Buiten Dagen deze herfstvakantie! Boswachter Frans Kapteijn vertelt: "Het is zo leuk om te zien hoe nieuwsgierig kinderen zijn. Vorig jaar wilden ze alles van me weten. Wat doet een boswachter? Zijn er wolven in Nederland? Met de ervaring die ze die dag hebben opgedaan beleven zij de natuur heel anders, daar ben ik van overtuigd."

Let op: de data van de ING Wilde Buiten Dagen variëren per locatie en natuurgebied van 20 tot en met 30 oktober 2016.

"Met de ervaring die ze hebben opgedaan beleven zij de natuur heel anders"

ING Wilde Buiten Dagen XXL

In verschillende regio's worden de ING Wilde Buiten Dagen georganiseerd, maar het grootste avontuur wacht in de Kaapse Bossen tijdens de ING Wilde Buiten Dagen XXL. Hier kun je ook een echte boswachter worden, maar er is meer! De mooiste vondsten uit de natuur - die kinderen ook van huis mogen meenemen - vormen in de bossen samen de Natuurexpo. Het grootste natuurmuseum in de openlucht! Dus neem vooral je gevonden schatten mee voor een plekje in dit heuse museum. Op het Bospodium mogen kinderen de Boswachters, Wolvenexperts en de Natuurdetective alles vragen wat ze willen weten. De ING Wilde Buiten Dagen XXL zijn op 22 en 23 oktober in de Kaapse Bossen bij Utrecht. Bekijk hier alle data en locaties van de ING Wilde Buiten Dagen van OERRR. Deelname is op alle locaties gratis.

De natuur is iedere dag bij de hand. Dus wat let je om een dag eropuit te trekken? Bekijk hier alle natuurparken in Nederland en verken ze allemaal.
Foto 2. Vuur maken zonder lucifers is nog een hele klus. Foto: Natuurmonumenten
Foto 3. Met hulp van de boswachter speuren de kinderen door de natuur. Foto: Natuurmonumenten
Foto 4. Op het Bospodium komen boswachters, de wolvenexpert en de natuurdetective voorbij. Foto: Natuurmonumenten
Foto 5. Heb je al iets wilds gespot? Foto: Natuurmonumenten

Laatst gewijzigd: 2016-10-21 08:35:18 · Gepubliceerd: 2016-10-20 10:18:36 - 129