Fladder mee door de bloemenzee van de Orchideeën Hoeve!

Stap in de adembenemende zwevende bloementuin

Bezoek de Orchideeën Hoeve Reportage door
Foto 1. Plof neer op het gezellige terras in de Zwevende Bloementuin!

20 oktober 2016 bijgewerkt: 28 maart 2019 Toerisme Luttelgeest, Flevoland Planten, bloemen, potten en potgrond: bij binnenkomst is het al meteen duidelijk waar het in de Orchideeën Hoeve om gaat! Een vrolijke bloemenzee bloeit ons tegemoet. We krijgen een plattegrond en een speurtocht in onze handen gedrukt en de tocht door de tropische tuinen kan beginnen. Ga je mee?

Apen en enorme vissen in het tropisch regenwoud

Je merkt meteen dat je een vochtig klimaat binnenstapt als je je in de tuin begeeft. Wie denkt dat de Orchideeën Hoeve alleen maar uit orchideeën bestaat, is van die gedachte snel genezen! Tropische bomen, kabbelende beekjes, romantische bruggetjes en schattige bankjes. Met speciaal vissenvoer komen de vissen al snel op je af. De vissen in de Amazonevijver kun je zelf garnalen voeren. Daar heb je wel wat lef voor nodig want deze riviermonsters kunnen enorm groot worden. Bij de apen is het een drukte van belang, die wil natuurlijk iedereen bekijken. Maar pas wel op dat ze je spullen niet stelen...

Bekijk de video!


Pak een terrasje onder prachtige bloemen!

Het hoogtepunt: de zwevende bloementuin!

"De zwevende bloementuin is geïnspireerd op de Japanse kersenbloesemtijd", vertelt één van de medewerkers van de Orchideeën Hoeve. "In deze tijd staan in Japan honderden mensen in de rij met hun kleedje om te kunnen picknicken onder die enorme bloemenzee." De Zwevende Bloementuin in de Orchideeën Hoeve brengt de kersenbloesemtijd naar Nederland. Dit is zelfs de eerste in Europa! Onze monden vallen wagenwijd open als we binnenstappen in de bloementuin. Prachtige bloemen hangen aan het plafond, omgeven door lampen die schijnen als zonlicht. In plaats van kleedjes vind je in het midden van de tuin comfortabele stoeltjes waar je kunt genieten van iets lekkers uit bistro De Sakura.

Grootste vlindertuin van Europa

In de Vlinder Vallei fladderen de vlinders om je oren! Er vliegen hier meer dan 2000 vlinders van meer dan 55 soorten. Blauw, groen, oranje of rood: je kijkt je ogen uit. Na al het vlindergefladder, is het tijd om de Lorituin binnen te stappen. Hier vliegen geen vlinders, maar vogels in het rond. Deze papegaaien hebben ook genoeg kleur op hun veren. Maar pas wel op... voor je het weet word je verrast door een witte flats.

Speurtocht en speeltuin voor de kids!

Bij de ingang kunnen kinderen een spannende speurtocht ophalen, waarmee ze op reis gaan door de Orchideeën Hoeve. Hier staan allerlei leuke opdrachten in: letters zoeken met Sil de Schildpad, klauteren over het wildpad of op zoek naar geheimen in de holle boomstammen. Aan het einde kunnen de kids een beloning ophalen bij de receptie. Het Mangrove Speelparadijs willen ze ook niet missen. Slingeren aan lianen, klimmen over touwbrug en glijden van de glijbaan. Je voelt je hier net een aap!

Is het mooi weer en wil je nog even naar buiten? De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest bevindt zich vlakbij Nationaal Park De Weerribben-Wieden. Hier kun je heerlijk wandelen en genieten van de natuur.
Foto 2. Ontdek de enige zwevende bloementuin van Europa!
Foto 3. Medewerkers van de Orchideeën Hoeve leren je van alles over de dieren in het park.
Foto 4. Deze vlinder neemt een lekker hapje fruit in de Vlindertuin.
Foto 5. Er groeien hier zelfs ananasplanten...

Laatst gewijzigd: 2019-03-28 08:40:16 · Gepubliceerd: 2016-10-20 19:33:41 - 9863