Duik in het lab van het Universiteitsmuseum

In het Universiteitsmuseum Utrecht hoef je je niet te vervelen

Ga op onderzoek uit in het Universiteitsmuseum Utrecht - nu met 50% korting! Nieuws - gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Tot op het bot in het Universiteitsmuseum Utrecht. Foto: Ivar Pel

archief oud artikel 23 november 2016 Wetenschap Utrecht, Utrecht Een haai aaien en een foetus op sterk water bekijken. In het Universiteitsmuseum Utrecht valt je mond open van verwondering. Ga in dit leerzame museum aan de slag als wetenschapper en experimenteer er op los. Via DagjeWeg.NL Tickets bestel je tijdelijk kaarten met 50% korting!

Aai een haai

Een van de eerste dingen die je ziet als je het Universiteitsmuseum Utrecht binnen loopt is een metershoge skelettentoren. Dit indrukwekkende bouwwerk hoort bij de familietentoonstelling Tot op het bot. In deze tentoonstelling ga je zelf op onderzoek uit! Luister eens naar het hart van een reuzenschildpad, mens of kangoeroe en voel aan een olifantshuid. Wie durft de haai te aaien? Dan kom je erachter dat deze niet alleen tanden in zijn bek heeft…

Als wetenschapper aan de slag

Wat weet je van wetenschap? In het Kennislab van het Universiteitsmuseum kom je erachter dat wetenschap overal is! Ga als wetenschapper aan de slag en maak kennis met de wetenschappelijke werkplaats. Neem daarna een kijkje in het Rariteitenkabinet waar je allerlei bijzondere voorwerpen vindt. Een draakje, kogelvissen en een skelet van een nijlpaard: de vreemdste vondsten kom je hier tegen. In het Bleulandkabinet wacht een uitgebreide verzameling van skeletten, foetussen op sterk water en waspreparaten van lichaamsdelen. Dat zie je niet iedere dag!

Trek een labjas aan

Trek een labjas aan, stroop je mouwen op en experimenteer erop los in het Jeugdlab. Hier doe je experimenten die te maken hebben met zien, ruiken en proeven, horen en voelen. Maar let op, je zintuigen kun je niet meer vertrouwen… Ben je klaar met experimenteren? Ga dan op skelettentour door het hele museum en ontdek het skelet van een oerreptiel, een nijlpaard en een… kiwi? Je loopt ze allemaal tegen het lijf tijdens deze spannende speurtocht.

Speciale actie

Dit najaar bezoek je het Universiteitsmuseum Utrecht voor de helft van de prijs! Koop je kaartje online en krijg 50% korting. Deze actie is geldig tot en met 8 januari 2017.
Foto 2. Trek een labjas aan en word een wetenschapper. Foto: Ivar Pel
Foto 3. In het Rariteitenkabinet vind je allerlei bijzondere voorwerpen. Foto: Ivar Pel
Foto 4. De wondere wereld van de wetenschap. Foto: Steven Snoep

Laatst gewijzigd: 2016-12-16 12:42:16 · Gepubliceerd: 2016-11-17 17:19:17 - 1631