1

Dagje uit dit weekend!

Dagje uit op 10 en 11 december? Dit zijn de leukste evenementen

Redactioneel door
Foto 1. Lekkere hapjes proeven in het Spoorwegmuseum. Foto: Allerhande Kerstfestival

archief oud artikel 8 december 2016 Toerisme Landelijk Officieel is de winter nog niet eens begonnen, maar in december kunnen we er niet meer om heen. Kerststallen, ijsbeelden en heel veel lichtjes: alles om de donkere dagen sfeervol te maken. Geniet dit weekend volop van het winterspektakel en zoek wellicht een plekje binnen of neem een paraplu mee. Fijn weekend!

Bieber en Beatles van ijs

AMSTERDAM - Het zijn niet de minste die je tegenkomt op het Nederlands IJsbeeldenfestival. Integendeel, de grootste sterren op het gebied van muziek hebben zich verzameld bij de Amsterdam ArenA. Justin Bieber en Ariana Grande en zelfs The Beatles schitteren hier in ijs. De ijskunstenaars gaven André Hazes een decor van ijsvliegers en plaatsten The Beatles op Abbey Road. Ga er tussen staan en laat je vereeuwigen! Het IJsbeeldenfestival is te bezoeken van 10 december 2016 tot en met 5 februari 2017.

Lees het interview met organisator Marc van Aalst over het Nederlands IJsbeelden Festival.

Vier feest met Windesheim

ZWOLLE - Windesheim, de hogeschool van Zwolle, bestaat tien jaar! En dat viert de school met het Windesheim Festival op 10 december. Bij de Grote Kerk in het centrum van de stad delen studenten en docenten hun ideeën voor hun project 'A perfect world'. Wat kun je zelf doen om de wereld een stukje mooier te maken? Dat komt op het Windesheim Festival naar voren. Marc de Hond geeft een voorstelling en er staat een lezing van Kader Abdolah op het programma. In het stadhuis kunnen kinderen in het Kids Science Café proefjes doen.

Magische lichtjessafari in Beekse Bergen

HILVARENBEEK - Op safari in Safaripark Beekse Bergen krijgt van 9 december 2016 tot en met 22 januari 2017 een extra dimensie. Tijdens Africa by Light geven olifanten licht en kijken leeuwen je met stralende ogen aan. Tweeënhalve kilometer aan lichtkunstwerken verlichten het park en er is een ijsbaan. In winterse Fantasia's IJspaleis zorgt Prinses Fantasia voor wat spanning in een fantasievolle voorstelling en wie het koud heeft, danst zich warm op de klanken van Jambo Afrika.

Servetten vouwen op het Allerhande Kerstfestival

UTRECHT - Lichtjes, muziek en mooie kleren, allemaal leuk en aardig, maar de echte smulpaapjes verheugen zich nu al op het kerstdiner. En wat is er dan leuker dan je te omringen met de lekkerste hapjes? Op het Allerhande Kerstfestival in het Spoorwegmuseum op 9, 10 en 11 december doe je inspiratie op voor het kerstdiner. In het sfeervolle Spoorwegmuseum geven de experts tips voor een smakelijke kerst. Kook je een klassieker? Geef 'm een twist! Of ga buiten barbecuen. Hartstikke hip. Op het programma staan allerlei workshops - van servetten vouwen tot groene gerechtjes bouwen - en de kids schuiven aan bij de theatervoorstelling van de Efteling Sprookjesboom.

300 kerststallen in één kerk

AMERSFOORT - Een kerststal in de vensterbank of op het dressoir: veel mensen hebben rond kerst een tafereeltje staan van de geboorte van Jezus. In de Sint Ansfriduskerk in Amersfoort pakken ze groots uit met het geboorteverhaal, wat in ieder land anders wordt weergegeven. Baby Jezus als indiaan of Eskimo, in goud, hout of glas. Driehonderd verschillende kerststallen vullen de kerk tijdens de Internationale Kerststallenexpositie. Ontdek de verhalen achter de stallen en geniet van de sfeervolle muziek, verzorgd door Amersfoortse koren. De Internationale Kerststallenexpositie is te bezoeken van 9 tot en met 18 december 2016.

Tip: geniet van de ouderwets gezellige winter in het Nederlands Openluchtmuseum. Nu met 25% korting!
Foto 2. Alles voor een gezellige kerst. Foto: Allerhande Kerstfestival
Foto 3. Africa by Light. Foto: Safaripark Beekse Bergen

Laatst gewijzigd: 2016-12-08 14:55:27 · Gepubliceerd: 8 december 2016 - 1420