Rappende muppets en Willy en Max in het theater

Musical en theater, maar dan een tikkie anders

Musicals op DagjeWeg.NL Nieuws door
Foto 1. De musical van De Jeugd van Tegenwoordig is allesbehalve standaard. Foto: © Ramond van Olphen.

archief oud artikel 12 januari 2017 Cultuur Landelijk Tegenwoordig heb je het maar druk als artiest. Brachten sterren eerder massaal eigen boeken en magazines uit, nu zijn eigen theatershows lekker hip. Sommige artiesten baseren een musical op hun leven, anderen verzinnen er zelf eentje en spreken een compleet nieuw - en vaak jonger - publiek aan. De Jeugd van Tegenwoordig maakt met Watskeburt?! de musical het land onveilig en LuckyTV staat vanaf april in Den Haag op de planken met Lucky Live. Theater, maar dan net even anders.

Theatermagneet voor jongeren

Is het een concert? Nee. Muziektheater? Ook niet. Watskeburt?! de musical kun je beter beschrijven als theatertrip. Letterlijk: De Jeugd van Tegenwoordig reist tot en met 15 april 2017 door het hele land. De rapgroep maakt zelf niet deel uit van de cast, maar wordt vervangen door muppets. Faberyayo, Willie Wartaal, Vjèze Fur en Bas Bron zingen, spelen en rappen dus niet zelf in de musical. Het verhaal is een melig hiphopsprookje met hits als Sterrenstof, Manon, Watskeburt?! en Get Spanish en karakters als Oom Denneboom en AuSchurk. AuSchurk is letterlijk een boef in de vorm van een augurk en Oom Denneboom is een dennenboom die graag een palmboom wil zijn. Beide rollen worden gespeeld door Henk Poort. Klinkt behoorlijk gek, en dat is het ook. De musical is eigenlijk bedoeld voor volwassenen, maar trekt als een malle jongeren aan. Leuk om met vrienden heen te gaan, maar ook een gouden tip voor ouders met hun tieners.

Het brein achter Willy en Max

Sander van de Pavert staat vanaf 24 april tot en met 1 juni in het theater met een 'televisieavond waar je niet voor thuis blijft'. Voor het geval die naam niet gelijk een belletje doet rinkelen: Van de Pavert is het creatieve brein achter de filmpjes van LuckyTV. Willy en Max en kornuiten beklimmen het podium voor theatershow Lucky Live in het Zuiderstrandtheater in - waar kan het ook anders - Den Haag. Het idee is dat Van de Pavert twaalf avonden lang het publiek meeneemt door het Hollandse medialandschap, maar dan wel op zijn manier. Meer over de inhoud is er eigenlijk nog niet bekend, maar je kunt ervan uitgaan dat beroemde typetjes de revue zullen passeren, maar dan live. Als je fan bent van de filmpjes van LuckyTV, mag je dit kijkje achter de schermen eigenlijk niet missen.

Bekijk meer musicals en theateruitjes op DagjeWeg.NL.
Foto 2. Watskeburt?! de musical reist als anarchistisch sprookje vol hiphop door het hele land. Foto: © Ramond van Olphen.
Foto 3. Vanaf april staan Willy en Max op de planken in - waar kan het ook anders - Den Haag. Foto: Lucky Live.

Laatst gewijzigd: 2017-01-11 23:52:00 · Gepubliceerd: 2017-01-10 15:58:14 - 898