1

Dagje uit dit weekend

Wat is er te doen op 18 en 19 maart?

Wat is er allemaal te doen? Redactioneel door
Foto 1. Voor het eerst dit weekend: Museumnacht Kids in Den Haag. Foto: Museumnacht Kids.

archief oud artikel 16 maart 2017 Toerisme Landelijk Je kunt er niet omheen: sleur je kids mee naar het museum dit weekend! In Den Haag is er een speciale Museumnacht alleen voor kinderen en in Rotterdam neemt een knuffeldier kleine kinderen mee langs grote kunstwerken. Geniet in Delft van een unieke show en vijfgangendiner of ga met korting naar Archeon. Wij zetten leuke tips voor je op een rij. Fijn weekend!

Kunsthelden tijdens Museumnacht Kids

DEN HAAG - Er zijn nu al duizend kaartjes verkocht, dus waarschijnlijk wordt de allereerste Museumnacht Kids op 18 maart een succes. Ruim twintig musea openen 's avonds hun deuren voor gezinnen met kinderen vanaf vier tot en met twaalf jaar. Spelenderwijs ontdekken kinderen de helden van de kunst - van Escher tot Piet Mondriaan en Givenchy - en kunnen ze op Heldentour om stempels te verzamelen. Voor vier stempels krijgen ze een DIY-pakketje waarmee ze hun eigen heldenoutfit kunnen knutselen. Je kunt overigens op de avond zelf ook nog kaartjes bij deelnemende musea halen. Lees hier meer over Museumnacht Kids.

Museumrondleiding speciaal voor peuters

ROTTERDAM - Musea zijn leuk voor alle leeftijden - dus ook voor peuters van drie of vier jaar oud. Op 19 maart organiseert Museum Boijmans Van Beuningen de Peuterrondleiding vreemde boel. Een rondleiding van drie kwartier door het museum, speciaal voor de allerkleinsten. Museumknuffel Bo neemt de peuters met spelletjes, verhalen en liedjes mee op reis door het museum. Let op: je moet wel vooraf reserveren voor je kind en betaalt € 5,- voor de rondleiding. Per kind mag er één begeleider gratis mee.

Woonbeurs met ballen

GRONINGEN - De lente breekt door, dus tijd voor een grote schoonmaak! Op de Wonen&Co beurs in MartiniPlaza vanaf 16 tot en met 19 maart vieren ze het voorjaar met een flinke inspiratieboost voor je huis, tuin en keuken. Er staat een levensgrote versie van een Delfts huisje en je ontmoet professionele designers, woonbloggers en andere interieurliefhebbers. Ook kun je zien hoe experts te werk gaan zodat je thuis zelf aan de slag kunt, bijvoorbeeld met een bloemstijldemo. Thema van dit jaar is 'Lef'. Grote kans dus dat je een hoop gewaagde ideeën voor je eigen huis opdoet. Je kunt niet zomaar aan komen waaien, dus reserveer vooraf.

Een dagje als ridder of Romein

ALPHEN AAN DEN RIJN - Reis een weekendje terug naar de prehistorie bij Archeon! De ridders, Romeinen en andere historische karakters vliegen je er om de oren. Leer vechten, jagen en schrijven zoals ze vroeger deden. Ontdek spannende geschiedenisverhalen in het echt en ga als archeoloog aan de slag om nog meer puzzelstukjes uit de geschiedenis boven water te krijgen!

Tot en met tot en met 31 maart krijg je via DagjeWeg.NL Tickets 25% korting op een kaartje voor Archeon

Van oud Delft naar nieuw Delft

DELFT - Wat dronken ze eigenlijk op VOC-schepen? En hoe zag een gemiddelde maaltijd er zo'n duizend jaar geleden uit? Vanaf 15 tot en met 19 maart ontdek je het tijdens Villa Arsenaal. In het kort is Villa Arsenaal een culinaire tijdreis: van vroeger naar de toekomst. Met theater, dans, kekke projecties en natuurlijk veel lekker eten. Je telt er wel iets voor neer - € 89,50 per persoon - maar dan krijg je er wel een unieke experience van zo'n 2,5 uur plus een indrukwekkend menu van vijf gangen voor terug. Lees hier meer over Villa Arsenaal.

TIP: Dagje uit met korting? Bestel tickets voor leuke uitjes via DagjeWeg.NL Tickets.
Foto 2. Wonen&Co helpt je dit weekend in Groningen om inspiratie op te doen voor je interieur. Foto: Wonen&Co de beurs.
Foto 3. Bestel kaartjes via DagjeWeg.NL Tickets en ga met 25% korting naar Archeon. Foto: Archeon.

Laatst gewijzigd: 2017-03-15 16:16:56 · Gepubliceerd: 16 maart 2017 - 1704