Dagje uit dit weekend!

Wat is er te doen op 25 en 26 maart?

Doe inspiratie op voor een dagje uit Redactioneel door
Foto 1. Nieuw in het Nederlands Openluchtmuseum: Helden aan de Bal. Een ode aan onze voetbalhelden en oranje-koorts. Foto: Perspekt ©.

archief oud artikel 23 maart 2017 Toerisme Landelijk Van kunstige hoofddeksels tot De Nachtwacht van Rusland: er is een hoop te bekijken dit weekend. Lammetjes staan te trappelen om geaaid te worden, voetbalhelden scoren in een nieuwe tentoonstelling en het lenteparadijs van Nederland gaat eindelijk weer open. Wij zetten wat tips voor je op een rij. Fijn weekend!

Bekijk de hoeden van Beatrix

APELDOORN - Of ze nu op weg was naar Prinsjesdag, Koninginnedag of een chique staatsbezoek: prinses Beatrix zag er tijdens haar tijd als koningin altijd piekfijn uit. Als je aan Beatrix denkt, denk je aan haar iconische kapsel - en aan haar indrukwekkende hoedencollectie. Zij en haar hoeden waren vanaf 1980 tot 2013 onafscheidelijke. Bekijk honderden van deze hoeden op Paleis Het Loo in de tentoonstelling Chapeaux! de hoeden van Koningin Beatrix, te zien vanaf 23 maart tot en met 29 oktober. Let op: voor de tentoonstelling geldt een toeslag van € 3,- bovenop de reguliere entreeprijs voor volwassenen.

Helden van Oranje op het veld

ARNHEM - Hup, Holland, hup! Vanaf 24 maart brengt het Nederlands Openluchtmuseum een ode aan onze voetbalhelden in de tentoonstelling Helden aan de Bal. De tentoonstelling laat de hoogtepunten van de Nederlandse voetbalgeschiedenis vanaf 1974 zien. Toen kwam in Nederland het eerste oranje-gevoel op, iets wat we nu kennen als massale oranje-koorts. Absoluut hoogtepunt is natuurlijk 1988, toen Nederland het EK won. Die beker is ook te zien in de tentoonstelling. Ook is er een eerbetoon voor Johan Cruijff.

Hollandse tulpen in overvloed

LISSE - Het is weer lente hoor: de Keukenhof gaat weer open! De bloementuin speelt dit jaar in op 100 jaar De Stijl met een Mondriaan Garden, een tuin gebaseerd op de kleurrijke schilderijen van Piet Mondriaan. In totaal zijn er tuinen in zeven stijlen. Zoals de Delfts Blauw tuin met blauwe en witte voorjaarsbloemen en de Boerentuin met wuivende hoge tulpen, net als het platteland van vroeger. Voor romantici is er de Proposal Garden; deze kun je stiekem boeken voor als je je geliefde in Keukenhof ten huwelijk wilt vragen - inclusief uniek fotomomentje.

Drenthe met een vleugje Rusland

ASSEN - De tentoonstelling Peredvizhniki – Russisch Realisme rond Repin 1870-1900 is nog tot en met 2 april te zien in het Drents Museum. Bijzonder: in de tentoonstelling is De Nachtwacht van Rusland te zien. Dat is de bijnaam van het schilderij Wolgaslepers, van kunstenaar Ilya Repin (1844-1930). Op zaterdag 26 maart houdt Ruslandkenner Jeroen van der Boon - niet te verwarren met de zanger - om 13:00 een lezing over Russische kunst en Russische kunstenaars in het museum. De lezing is gratis te bezoeken. Lees ons artikel over de tentoonstelling Peredvizhniki en leer alvast meer over Russische kunst.

Delfts Blauw, ik hou van jou

DELFT - Het is de enige overgebleven aardewerkfabriek uit de zeventiende eeuw: de Koninklijke Porceleyne Fles in Delft. Hier beschilderen de meester-schilders het alom bekende Delfts blauwe porselein nog volledig met de hand. Beleef dit authentieke productieproces van dichtbij in de Royal Delft Experience en sta met je neus boven op dit wonderschone keramiek. Tip: de brasserie met historische binnentuin is perfect om in stijl na te genieten. Bestel tickets via DagjeWeg.NL Tickets en krijg €3,- korting per persoon op de Royal Delft Experience. Kinderen tot twaalf jaar gratis entree.

Foto 2. Ontdek hoe Delfts Blauw is ontstaan en hoe het wordt gemaakt. Foto: Royal Delft Experience.
Foto 3. Verschillende hoeden van prinses Beatrix op een rij in de tentoonstelling op Paleis Het Loo. Foto: T. Haartsen.
Foto 4. Keukenhof is weer open! Bewonder tulpen en Hollands' glorie in overvloed. Foto: Keukenhof.

Laatst gewijzigd: 2017-08-24 11:32:02 · Gepubliceerd: 2017-03-21 11:05:03 - 1854