Beschuit met roze muisjes: op kraambezoek bij babyolifant Yunha

Bezoek babyolifant Yunha in DierenPark Amersfoort

Ga met korting naar DierenPark Amersfoort Nieuws door
Foto 1. Kom de kleine Yunha bewonderen in DierenPark Amersfoort! Foto: DierenPark Amersfoort.

archief oud artikel 3 april 2017 Toerisme Amersfoort, Utrecht Olifant Indra is bevallen van een kleine reus in DierenPark Amersfoort. Babyolifant Yunha stuntelt inmiddels al vrolijk buiten rond. Wel moet ze nog een beetje wennen aan haar slurf. Olifanten doen er best lang over om op te groeien; hun ontwikkeling is te vergelijken met die van mensen. Dus genoeg tijd om een kraambezoekje in te plannen! Via DagjeWeg.NL Tickets bezoek je Yunha met korting.

Drie generaties olifanten in DierenPark Amersfoort

Moeder Indra en haar jong maken het goed. "Het olifantje loopt veilig mee tussen moeders voorpoten", vertelt dierenverzorger Richard van Sluis. "Het is echt geweldig om weer zo'n kleine slurf tussen de andere reuzen te zien rondbanjeren." Moeder Indra en zus Kina houden de kleine Yunha gezelschap. Moeder Indra is na de bevalling kwetsbaar, daarom helpt oma Warwar haar de eerste dagen met het verzorgen van Yunha. Warwar is de oudste, meest ervaren olifant van DierenPark Amersfoort en de leidster van de kudde. Leuk feitje: olifanten zijn emotionele dieren en worden ontzettend blij van een nieuw familielid in de groep.

Ga op kraambezoek! Bestel tickets met korting voor DierenPark Amersfoort via DagjeWeg.NL Tickets.

Babynaam olifant via Facebook

Via Facebook konden mensen namen doorgeven. Er werden ruim vijfduizend meisjesnamen ingestuurd. De olifantenverzorgers kozen voor de naam Yunha. "Wij hebben gekeken naar een naam die goed aansluit bij onze andere olifantendames moeder Indra en zus Kina. Wij hadden er een hele klus aan, sommige namen kwamen heel vaak voor, andere waren vooral heel grappig en weer andere kwamen op onze lijst met favorieten", vertelt olifantenverzorger Sandra Nijman. Yunha is al bij de gemeente ingeschreven door de burgemeester van Amersfoort. Sandra: "Het zal wel niet vaak voorkomen dat er een kleintje van ruim zeventig kilo wordt aangegeven. Amersfoort heeft er een kanjer van een inwoner bij."

Razendsnelle geboorte

Olifant Yunha werd 25 maart geboren. Iedereen die de geboorte live wilde volgen via de webcams van het park, kon zich aanmelden voor een berichtje wanneer de bevalling begon. De bevalling verliep echter zo vlot dat het een geboorteberichtje is geworden. "Opeens zagen wij een bult onder de staart en floepte het jong er ongelofelijk snel uit", vertelt dierenverzorger Richard van Sluis. Olifanten zijn 22 maanden drachtig en bevallen meestal midden in de nacht.

Foto 2. Het olifantje Yunha met haar moeder Indra en zus Kina. Foto: DierenPark Amersfoort.
Foto 3. De naam Yunha werd gekozen via een actie op Facebook. Foto: DierenPark Amersfoort.

Laatst gewijzigd: 2017-04-03 14:07:02 · Gepubliceerd: 2017-04-03 10:45:07 - 1426