1

Paleis op de Dam 50 uur lang open voor publiek

Willem-Alexander wordt 50: paleis is 50 uren open

Het Paleis op de Dam Nieuws door
Foto 1. Het Paleis op de Dam is 50 uur gratis toegankelijk voor publiek. Beeldmateriaal: TPN.

archief oud artikel 3 april 2017 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Ter ere van de 50ste verjaardag van koning Willem-Alexander is het Paleis op de Dam vanaf 28 april 50 uren gratis open voor het publiek. Na het verjaardagsdiner met 150 gasten - lekker intiem - nemen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een groepsfoto voor het Paleis om 21:45 uur. Daarna volgt een feestelijk momentje om de deuren te openen. Vooraf moet je een e-ticket voor een bepaald tijdsslot boeken. Wees er snel bij: de tickets vliegen als oranje tompoucen over de virtuele toonbank.

Wat is er te zien?

Behalve dat je eindelijk door het Paleis op de Dam kunt flaneren als de koningin of koning die je werkelijk bent, is er ook van alles te zien. Bekijk beeldfragmenten en spullen die een beeld schetsen van 50 jaar Nederland. Ook zijn er op verschillende tijdstippen korte optredens te zien. Centraal in de openstelling staat het samenleven in Nederland. De diverse spullen die te zien zijn, zijn beschikbaar gesteld door verschillende bruikleengevers en door de koning zelf.

Hoe boek je een ticket?

De openstelling start vrijdagavond 28 april om 22:00 uur en eindigt op 30 april om 00:00 uur. Om het Paleis te kunnen bezoeken is een e-ticket nodig. Boek je ticket gratis via de website.

Ook interessant:
Foto 2. Het Paleis op de Dam tijdens Nationale Tulpendag. Beeldmateriaal: TPN.

Laatst gewijzigd: 2017-04-03 17:14:46 · Gepubliceerd: 3 april 2017 - 1952