De 3 mooiste bestemmingen in Toscane

Mamma mia! Tips voor je vakantie in de mooiste streek van Italië

Meer tips voor Toscane Nieuws - gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Een vakantie naar Toscane is niet compleet zonder een bezoek aan Florence. Foto: Pixabay

archief oud artikel 24 april 2017 Toerisme Plannen aan het maken voor de zomervakantie of wil je er met je partner tussenuit voor een citytrip? Overweeg dan het mooie Toscane. Met uitgestrekte groene velden, romantische pleintjes, eeuwenoude kathedralen, wereldberoemde kunst en temperaturen boven de twintig graden is deze regio in Italië een ideale vakantiebestemming. Bekijk de drie mooiste bestemmingen in Toscane en droom alvast lekker weg.

Romantiek en cultuur in Florence

De bekendste must see in Toscane is ongetwijfeld Florence, de Toscaanse hoofdstad. Deze stad aan de oevers van de Arno is door Julius Caesar gesticht in 59 na Christus. Al vanuit de verte zie je de koepel van de Basilica di Santa Maria del Fiore opdoemen: dit is de vierde grootste kathedraal in Europa. Bewonder hier de prachtigste gebrandschilderde ramen, beelden, fresco's en kunstwerken van de wereldberoemde kunstenaars Donatello en Ghiberti. Breng zeker ook een bezoek aan het Uffizi Museum, waar je de geschiedenis induikt aan de hand van kunst van Da Vinci, Michelangelo, Rafaël en Botticelli. Ben je op vakantie met je partner? Een van de meest romantische plekken in Florence is de Ponte Vecchio, waar je uitzicht hebt over de hele stad. Bewonder de eeuwenoude torens, winkeltjes en de groene heuvels in de verte en je wilt nooit meer terug naar Nederland.

Flaneren door de Middeleeuwen in Siena

In het hart van Toscane vind je de Middeleeuwse stad Siena, op de pelgrimsroute van het Engelse Canterbury naar het Vaticaan in Rome. Overal waar je kijkt zie je prachtige gebouwen: alsof je in een museum loopt. In de indrukwekkende kathedraal Duomo di Siena vind je beeldhouwwerken van niemand minder dan Michelangelo, Donatello en Bernini. Aan Piazza del Campo staat het Palazzo Pubblico, het gotische stadhuis van Siena. De eerste verdieping van dit paleisachtige gebouw is een museum, waar je eeuwenoude fresco's bewondert. Trek gekregen na je bezichtiging? Koop dan in een winkeltje aan het Piazza del Campo een typisch broodje uit Siena met noten en vruchten. Mmmm! Je dorst kun je lessen uit de 'fontein van vreugde', midden op het plein. Dit water komt uit een aquaduct van meer dan vijfhonderd jaar oud.

Lucca: shoppen in een voormalig amfitheater

De ovalen vorm van het Piazza dell'Anfiteatro in het centrum van Lucca, ook wel Piazza del Mercato genoemd, is niet toevallig: hier stond vroeger een Romeins amfitheater. In de negentiende eeuw zijn de fundamenten van het theater ingericht als winkels, woningen en restaurantjes. Struin rond over het plein en geniet van fleurige bloemen en olijfkleurige luiken. Op een terras in de zon bestel je een drankje. Loop via de smalle straatjes ook zeker naar de Duomo di San Martino, de kathedraal van Lucca. In deze Dom vind je beelden, gebrandschilderde ramen en een metershoge crucifix, gemaakt tussen 1170 en 1220.

In Toscane is nog veel meer te beleven. Lees meer tips voor een vakantie in Toscane.
Foto 2. Het mooie Piazza dell'Anfiteatro in Lucca. Foto: Pixabay

Laatst gewijzigd: 2017-09-15 08:41:44 · Gepubliceerd: 2017-04-24 11:15:04 - 913