Fleurige uitjes waar je heel erg blij van wordt

Tulpen in alle kleuren van de regenboog: ze staan nu in bloei!

Meer tuinen Nieuws door
Foto 1. Een fotomomentje tussen de tulpen. Foto: Aline Meijerink

archief oud artikel 26 april 2017 Natuur Landelijk Een rondje tulpenroute door de polder van Flevoland, een bloemenzee in het Vondelpark of een ritje met de trekkertrein door de bollenvelden. Of de zon nu wel of niet schijnt, bloemen fleuren op en schreeuwen maar één ding: HET IS LENTE! Met deze tips voor fleurige uitjes zet jij de bloemetjes eens even flink buiten.

Selfie tussen de tulpen

DRONTEN - Stap in de auto of pak de fiets om langs uitgestrekte kleurrijke bollenvelden te rijden. In het oosten van Flevoland volg je de Tulpenroute Dronte van maar liefst 215 kilometer lang! Onderweg kun je bij verschillende bedrijven even een stop maken. De bedrijven die meedoen herken je aan een speciale tulpenvlag die ze aan het begin van hun erf hebben opgehangen. Zo geniet je bij het tulpenbelevingsveld bij Firma Van Meer in Creil van wel 460 soorten tulpen in de tulpenshowtuin en maak je bij de speciale selfievelden de mooiste selfies met tulpen in de vorm van een hart, het embleem van de tulp of de mini-Mondriaan. De Tulpenroute Dronte kun je nog tot en met 6 mei beleven.

Een half miljoen tulpen

AMSTERDAM - In Amsterdam pakken ze de lente met het Tulp Festival Amsterdam groots aan. Zo staan er ongeveer een half miljoen (!) tulpen geplant op zestig locaties verspreid door de stad. In het Vondelpark is het momenteel één grote explosie van kleuren en geuren. In het park staan maar liefst 30.000 tulpen in bloei. Op de site van Tulp Festival staat een handig kaartje met informatie over de locaties die in bloei staan. Fiets of wandel langs het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum of het Rembrandtplein waar oranje, witte, rode, roze en paarse tulpen je toelachen en beleef het echte lentegevoel. Zelfs het dak van NEMO Science Museum is voor het Tulp Festival gevuld met tulpen in alle kleuren van de regenboog. De tulpen in Amsterdam bloeien naar verwachting nog tot ongeveer 14 mei.

Tulpen uit de Himalaya

SINT MAARTENSZEE - Ga op reis naar de Himalaya, het land van de tulpen. Maar, denk je nu, Néderland is toch het land van de tulpen? Als je een bezoek brengt aan het Land van Fluwel blijkt de vork iets anders in de steel te zitten. Tijdens een ritje op de Bloembollenboemel, een trekkertrein die door de bollenvelden rijdt, kom je veel verrassende feitjes over bloemen te weten. Breng ook een bezoekje aan de bollenschuur en de kas vol tulpen, hyacinten, lelies en dahlia's. Voor kinderen is er een aards paradijs waar ze ontdekken wat er nu precies allemaal onder de grond gebeurt voordat een bloem tevoorschijn komt. Land van Fluwel is tot en met 29 oktober geopend.

Nog meer fleurige bloemenuitjes

Foto 2. Langs de Tulpenroute Dronten geniet je van duizenden felgekleurde tulpen. Foto: PrintOnMedia.
Foto 3. Bezoek een pluktuin tijdens de Tulpenroute Dronten. Foto: PrintOnMedia.
Foto 4. Uitgestrekte velden in alle kleuren van de regenboog. Foto: PrintOnMedia.
Foto 5. 30.000 tulpen in bloei in het Vondelpark van Amsterdam. Foto: John Lewis Marshall.
Foto 6. Bij het Rijksmuseum in Amsterdam staan de tulpen ook fraai in bloei. Foto: John Lewis Marshall.

Laatst gewijzigd: 2017-04-26 15:27:18 · Gepubliceerd: 2017-04-24 12:37:23 - 1532

Dit past bij 'Fleurige uitjes waar je heel erg blij van wordt'