Vondelpark Openluchttheater opent nieuw seizoen

Gratis genieten van muziek, dans, film, cabaret en theater

Dagje Amsterdam Nieuws door
Foto 1. Geniet van indrukwekkende dansvoorstellingen. Foto: Vondelpark Openluchttheater.

archief oud artikel 4 mei 2017 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Hoera! Het Vondelpark Openluchttheater opent een gloednieuw seizoen boordevol verrassende voorstellingen en concerten. Ruim vier maanden lang geniet je gratis tussen de bomen en fluitende vogels van dans, theater, cabaret en klassieke- en popmuziekconcerten. Onder anderen Gallowstreet, Trijntje Oosterhuis, Freek de Jonge, het Scapinoballet en Sanne Wallis de Vries staan dit seizoen op het podium van het prachtige Vondelpark in hartje Amsterdam. Maar ook jong talent zal zich in het Vondelpark aan nieuw publiek presenteren. Veel plezier!

Kunst en cultuur voor iedereen

Al ruim veertig jaar lang ontpopt het Vondelpark in Amsterdam zich in de zomer tot een gezellig en bruisend openluchttheater. Ondanks alle bezuiningingen en geschuif in overheidsbudgetten wist het openluchttheater zich staande te houden. En dat is maar goed ook. Julie Vegter, programmeur dans en klassieke muziek: "Het Vondelpark Openluchttheater is openbaar toegankelijk waardoor iedereen, ook degenen met een kleine portemonnee, de kans krijgt van kunst en cultuur te genieten en zo verliefd te worden op bijvoorbeeld cabaret." Doordat de toegang gratis is kunnen bezoekers op een laagdrempelige manier kennismaken met dans, theater, cabaret, klassieke- en popmuziek zonder dat ze daarvoor eerst een duur kaartje hoeven te kopen. "De basisgedachte is: kom het ontdekken, proeven en beleven, ook als je van tevoren denkt dat je bijvoorbeeld niks met dans hebt. Het enige wat je nodig hebt is nieuwsgierigheid."

Zwoele zomer in het Vondelpark

Vanaf het Pinksterweekend barst het zomerseizoen pas echt los en kun je iedere vrijdag, zaterdag en zondag in het park terecht voor een programma met dans, (jeugd)theater, film, cabaret en veel muziek. En weer of geen weer, het programma gaat altijd door. "Met parapluutjes in de regen staan maakt een voorstelling ook heel bijzonder", vindt Julie. Het aanbod van het programma omschrijft ze als "waanzinnig" en "ongekend". Geniet bijvoorbeeld van een ensemble uit het Nederlands Philharmonisch Orkest met de wereldberoemde violist Christian Tetslaff of swing mee op nummers van Aretha Franklin gezongen door Shirma Rouse. Het volledige programma vind je op de website van Vondelpark Openluchttheater.

Iets met een mol en poep

Ook voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar oud valt er veel te beleven in het Vondelpark Openluchttheater. Dit varieert van een show over een hilarische mol, die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft, tot een lollige voorstelling over de hik van Micha Wertheim. Aansluitend zijn er gratis workshops die bij het thema van de voorstelling passen, variërend van zelf theater maken tot een wandeling door de koeienweide met de groenbeheerder van het Vondelpark. "Door het ook zelf te doen en te ervaren willen we de creativiteit van kinderen prikkelen", aldus Julie. Daarom is er in de zomervakantie ook een theatercursus buitenspelen voor kinderen te volgen voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar. Samen met een echte theaterdocent maak je zelf je eigen voorstelling! Daar kan geen tablet aan tippen. Voor deze betaalde cursus moet je je vooraf online aanmelden. Vondelpark Openluchttheater is tot en met 10 september geopend.

Foto 2. Doe mee met de theatercursus buitenspelen. Foto: Vondelpark Openluchttheater.
Foto 3. Vanaf juni zijn er ieder weekend sfeervolle voorstellingen. Foto: Vondelpark Openluchttheater.
Foto 4. Geniet gratis van theater, cabaret, film, muziek en dans. Foto: Vondelpark Openluchttheater.

Laatst gewijzigd: 2017-08-11 12:22:42 · Gepubliceerd: 4 mei 2017 - 1447