Geef je moeder een dagje uit cadeau

Leuke cadeautips voor Moederdag

Dagjes uit voor Moederdag Redactioneel door
Foto 1. Laat jezelf en je moeder vereeuwigen in Madurodam. De Madurodammertjes uit de Fantasitron komen bij Lange Jan van de Efteling te staan. Foto: DagjeWeg.NL.

archief oud artikel 8 mei 2018 Toerisme Landelijk Je kunt niet wéér met een bos bloemen, een tube douchegel of een doosje Merci aankomen op Moederdag. Plan een dagje uit met je moeder of verras haar met een high tea op een wel heel speciale locatie. Een cadeaukaart vanaf € 10,- of een 3D-print van jullie samen: je kunt het zo bont maken als je zelf wilt!

Geef een dagje weg cadeau

Geef haar een DagjeWeg.NL Tickets Cadeaukaart. Met deze pas kan je moeder zelf een dagje weg uitkiezen. Vanaf € 10,- kun je een bedrag naar keuze op de pas laten zetten. Dit geld blijft er vijf jaar lang op staan; heeft je moeder ruim de tijd om een leuk uitje uit te kiezen en heb je geen gedoe of stress met een datum prikken.

Mini-moeder-dochter duo

Laat jullie vereeuwigen in Madurodam in Den Haag. Al die Madurodammertjes in het miniatuurpark zijn leuk en aardig, maar hoe leuk is het om zelf deel van het park uit te maken? Maak vanaf € 39,- een miniversie van jezelf in de 3D Engine. Je kunt jullie ook als moeder-dochter duo laten vereeuwigen vanaf € 69,-. Deze poppetjes kun je ook thuis laten bezorgen; begin je je eigen mini-Madurodam op de boekenplank. Lees meer over een dagje uit in Madurodam.

Koffie tussen de katten

Neem haar mee naar een kattencafé voor een kopje en een koffie. Lekker lunchen, highteaën of taartjes eten terwijl een kat je vanaf een fauteuil vuil aankijkt en je af en toe een aai gunt. Als ze niet dichterbij komen voor wat aandacht of een knuffel, is het hilarisch om toe te kijken hoe lui ze zijn of welke gekke streken ze uithalen. Inmiddels zijn er kattencafés door het hele land. Grote kans dus dat er in de buurt eentje zit voor een leuke get-together!

Saampjes vorstelijk wandelen

Maak als koningin en prinses een statige wandeling door de siertuinen van Kasteeltuinen Arcen. In de kasteeltuinen vind je een Rosarium waar duizenden rozen bloeien, waan je je in verre oorden in de vele wereldtuinen en bewonder je een prachtige collectie rododendrons in de schaduw van het indrukwekkende kasteel. Schuif aan voor een kopje koffie in Restaurant het Bergpaviljoen, speel een potje midgetgolf tussen de watervallen en doe inspiratie op voor moeders eigen tuin.

Doe een dagje museum

Van oud kinderspeelgoed tot complete slaapkamers in jaren tachtig stijl: ga terug in de tijd in Museum van de 20e Eeuw in Hoorn. Woonkamers uit de jaren veertig, de allereerste computers en mobieltjes, tv-programma's waar je vroeger voor opbleef. Dit museum is voor meerdere generaties een feest der herkenning. Bijna alles in de collectie is gedoneerd en heeft dus vroeger echt bij iemand thuis gestaan. Best bijzonder als je bedenkt dat sommige spullen de oorlog hebben overleefd. Bekijk hier meer musea voor een dagje uit.

Ook leuk voor jou en je moeder

  • Shoppen, een high tea of een boottochtje: dagje uit met je moeder;
  • Samen op stedentrip in eigen land. Gezellig een stads dagje weg;
  • Of juist bunkeren tot jullie erbij neervallen: eettentjes voor jou en je moeder;
  • Check deze leuke dagjes uit voor powervrouwen.
  • Foto 2. Gezellig samen koffiedrinken, katten aaien en Moederdag vieren. Foto: Kattencafé Op z'n Kop.
    Foto 3. Geef je moeder een DagjeWeg.NL Tickets Cadeaukaart voor Moederdag! Foto: DagjeWeg.NL Tickets.

    Laatst gewijzigd: 2022-06-28 14:10:29 · Gepubliceerd: 8 mei 2018 - 6122

    Activiteiten Kasteeltuinen Arcen

    Binnen enkele weken te bezoeken

    Moederdag Hoedendag


    Vier Moederdag in Kasteeltuinen Arcen. Geniet van diverse activiteiten, modekraampjes en modeshows waarin de meest prachtige hoeden getoond worden.

    Klassiek in de Tuinen


    Subtiele klanken van klassieke muziek klinken in de tuinen. In een ongedwongen sfeer beweegt u door het 32 hectare grote bloemen- en plantenpark met tientallen tuinen, waar u wordt verrast door...

    Activiteiten Museum van de 20e Eeuw

    Nu te bezoeken

    Expositie 90 jaar LEGO


    Het museum in Hoorn heeft inmiddels al 130.000 bezoekers met de expositie “90 jaar LEGO” ontvangen. In drie zalen zijn veel diorama’s, bouwwerken en historisch LEGO te ontdekken.