Ontmoet een militair tijdens de Landmachtdagen

Landmachtdagen 2017 in elf verschillende steden.

Landmachtdagen 2017 Nieuws door
Foto 1. Tijdens de Landmachtdagen 2017 zijn er allerlei militaire activiteiten voor het hele gezin. Foto: ministerie van Defensie.

archief oud artikel 7 mei 2017 Toerisme Landelijk Stoere soldaten trekken op 13 mei het land in voor de Landmachtdagen 2017. In elf verschillende steden krijgt het publiek de kans om een praatje aan te knopen met een militair en ze in actie te zien. En in veel plaatsen blijft het niet bij kijken. Pak zelf de militaire uitrusting op en doe mee aan de nieuwe escape experience: Missie Micro.

Spannende demonstraties

Net als voorgaande jaren benutten de militairen de Landmachtdagen om scholen te bezoeken. Vanaf 8 tot en met 12 mei vertellen ze in groep 7 en groep 8 over hun werk en hoe het is om op missie te gaan. Op 12 mei bezoeken scholieren van het voortgezet onderwijs het Nationaal Militair Museum om militairen te ontmoeten en de museumcollectie te bekijken. Op zaterdag 13 mei 2017 gaan de militairen van de verschillende brigades het land in om hun missie te delen met het publiek. In elf steden geven ze demonstraties en showen ze hun materieel. In veel plaatsen staat voor bezoekers een uitdaging te wachten: bedwing een klimtoren of ren een rondje met zware militaire uitrusting. Ook kun je overal militairen ontmoeten en ze van alles vragen.

Escape experience: Missie Micro

Voor het eerst dit jaar: escape experience: Missie Micro, een escaperoom in de stijl van de Landmacht. In de escaperoom ben je deel van de Landmacht. Je collega's hebben op een missie tijdens hun patrouille een dodelijk virus ontdekt. Er is gewerkt aan een vaccin, maar de makers van het vaccin zijn plots verdwenen. Aan jou de taak om het vaccin te bemachtigen en iedereen te redden! Let op: de escaperoom is alleen beschikbaar in Rotterdam, Utrecht, Havelte en Enschede. Je moet je vooraf inschrijven voor Missie Micro

Landmachtdagen op verschillende locaties

De Landmachtdagen 2017 zijn in verschillende steden te bezoeken. Hier vind je een overzicht:

Actie tot en met 31 mei 2017: bestel kaartjes met 20% korting voor het Nationaal Militair Museum. Let op: de tickets zijn alleen geldig in de maand juni 2017.
Foto 2. Militairen in overvloed tijdens de Landmachtdagen 2017. Ontmoet ze en vraag ze hoe het is om militair te zijn. Foto: ministerie van Defensie.
Foto 3. In elf steden laten militairen hun kunsten zien in demonstraties. Foto: ministerie van Defensie.

Laatst gewijzigd: 2017-05-05 12:46:21 · Gepubliceerd: 7 mei 2017 - 2521