Romantische uitstapjes voor hemelvaartsweekend

Zo heb je tijdens hemelvaartsweekend de perfecte date

Meer romantische dagjes uit Redactioneel door
Foto 1. Slenter samen over de Bloemenmarkt in Leeuwarden. Foto: DagjeWeg.NL.

archief oud artikel 4 mei 2018 Toerisme Landelijk Dates plannen is altijd een gehannes met de drukke schema's van jou en je lief, maar nu heb je eindelijk de hele dag vrij. Tijd voor een date. DagjeWeg.NL - ook bekend onder de naam Cupido - geeft je romantische uitstapjes voor Hemelvaartsdag. Geniet van je vrije dag en van elkaar! O, wat is liefde toch hemels.

Tussen de bloemen neuzen

Hand in hand struinen over de Bloemenmarkt in Leeuwarden op donderdag 10 mei. Deze markt is de langste markt van het land; een bloemenzee in het oude stadscentrum, zover als je kunt kijken. Er zij zo'n tweehonderd kraampjes waar je langs kunt lopen om de mooiste bloemen te halen of gewoon om weg te zwijmelen bij alles. Let wel: de markt trekt jaarlijks zo'n dertigduizend mensen. Erg intiem is het dus niet, maar dat maak je daarna op een terrasje of in een café weer goed. Tip: dit zijn leuke eettentjes in Leeuwarden. Bekijk meer tips voor een dagje uit in Leeuwarden.

Klassiek wegzwijmelen

Romantiek ten top: vier dagen lang klassieke muziek. Meeslepende muziekstukken, steamy tango's, romantische blikken over en weer. Er staat zelfs een heus bal op de planning waar je samen over de dansvloer kunt zwieren. Bezoek de tweede editie van het Internationaal Kamermuziekfestival Ede (IKFE) vanaf woensdag 9 mei tot en met zondag 13 mei. Prachtig voor kenners en beginners: je hoeft geen expert te zijn om van geniaal gespeelde muziek en romantische momenten te genieten. Tientallen topmusici vanuit de hele wereld komen samen om dagenlang de mooiste klassieke stukken te spelen. Lees meer over het IKFE 2018.

Varen door Hollands Venetië

Ze noemen Giethoorn niet voor niets Hollands Venetië: het is onwijs pittoresk en daardoor erg romantisch. Verken samen met een rondvaart dit oer-Hollandse pareltje en vaar door de sfeervolle grachtjes. Je hebt keuze uit verschillende tochten: eentje door het dorp, eentje door de natuur of een combinatie van beide. Onderweg vertelt de schipper slash gids je van alles over de rijke historie van het toeristische dorp. Als je het lekker exclusief wilt maken kun je een rondvaart voor twee boeken: extra romantisch. Er is nog wel een schipper aan boord, maar je zit tenminste niet tussen allerlei andere toeristen. Tip: boek vooraf. Boek een rondvaart door Giethoorn met korting inclusief consumptie en appelgebak.

Meer romantische tips

Foto 2. Geniet van de meest romantische muziek ooit tijdens het IKFE. Foto: Edesche Concertzaal.

Laatst gewijzigd: 2018-04-24 12:41:46 · Gepubliceerd: 2017-05-17 16:50:54 - 5115