1

Ontdek de schatten van de sloot tijdens de IVN Slootjesdagen

Kruip, glibber en speur mee en word Slootjesexpert!

Bezoek een Slootjesdag bij jou in de buurt Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Pak je schepnet en ontdek wat er leeft in de sloot! Foto: IVN

archief oud artikel 23 mei 2017 Natuur Landelijk In en rondom een gewone sloot leven allerlei dieren en plantjes. Tijdens de IVN Slootjesdagen op 10 en 11 juni 2017 ontdek je van alles over slootjes. Word ook Slootjesexpert en doe mee allerlei leuke activiteiten. Ga mee op slootjessafari, snorkel in de sloot en kwaak vrolijk mee met de kikkers!

Op pad met je schepnet

Bij de IVN Slootjesdagen worden kinderen echte Slootjesexperts onder begeleiding van IVN Natuurgidsen. Meer dan honderd lokale IVN-afdelingen organiseren door heel Nederland natuurbelevenissen voor jong én oud waarbij je ontdekt wat er allemaal gebeurt in een doodgewone sloot. Benieuwd wat je allemaal tegenkomt? Bestel dan de zoekkaart voor 85 cent, waar meer dan 35 waterdiertjes op staan. Trek je laarzen maar aan en houd je schepnet gereed. Misschien spot je wel een zoetwatergarnaal of stekelbaars!

Nieuw dit jaar: schat zoeken!

Behalve naar waterdiertjes kun je dit jaar ook op zoek gaan naar een schat langs de sloot. Heb je hem gevonden? Doe dan mee met de winactie Schat bij de Sloot, stuur een foto met je vondst op en ontvang het Water Doeboek. Bovendien maak je kans op de hoofdprijs: een beleef-de-natuur weekend voor het gezin in een van de Nederlandse Nationale Parken! Bekijk op de website van IVN het overzicht alle locaties en activiteiten van de Slootjesdagen.

Ga een dagje uit in de natuur op 10 en 11 juni. Meld je aan voor een activiteit van de IVN Slootjesdagen!

Over IVN

IVN, Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid, geeft kinderen de leukste natuurlessen van de hele wereld. Nú is dat heel leuk en leerzaam, en later is het van essentieel belang voor het behoud van onze natuur. Samen ontdekken, spelen en leren in de natuur, om op te groeien in het besef dat we er nu en later zuinig op moeten zijn. IVN is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. Ruim 20 duizend ervaren IVN-vrijwilligers organiseren excursies, cursussen, wandelingen, lezingen en andere natuur (belevings-)activiteiten door het hele land.

Foto 2. De natuurgids vertelt je alles over je vondsten. Foto: IVN
Foto 3. Wat vind jij tijdens de Slootjesdagen? Foto: IVN

Laatst gewijzigd: 2017-05-23 15:14:07 · Gepubliceerd: 23 mei 2017 - 1026