Hoera! Madurodam gaat uitbreiden

Bijna zeker: vanaf 2018 start de verbouwing van Madurodam

Madurodam Nieuws door
Foto 1. Eind 2018 zal de verbouwing van Madurodam beginnen. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

archief oud artikel 8 juni 2017 Toerisme Den Haag, Zuid-Holland Goed nieuws: vanaf eind 2018 gaat Madurodam hoogstwaarschijnlijk uitbreiden! Deze week werd bekend dat het miniatuurpark in Den Haag toestemming heeft gekregen van het stadsbestuur om te gaan verbouwen. Er is nog een kleine slag om de arm; de gemeenteraad moet ook nog instemmen. Zodra zij akkoord hebben gegeven, zal de verbouwing eind 2018 van start gaan. Maak je klaar alvast voor heel wat vierkante meters extra Madurodam - dat is in Madurodammertjestaal natuurlijk gigantisch veel kilometers aan leefruimte!

Verbouwing Madurodam: wat gaat er veranderen?

Madurodam krijgt er 0,6 hectare aan extra oppervlakte bij, dat is 6000 vierkante meter, oftewel een ruim voetbalveld. In dit gebied komen overdekte paviljoens te staan, waardoor een dagje Madurodam met slecht weer nog leuker wordt. Lees meer over alle toekomstplannen van Madurodam op de website Toekomst Madurodam.

Vanaf eind juni: Nieuw Amsterdam

Kun je niet zolang wachten? Vanaf 21 juni opent Madurodam de attractie Nieuw Amsterdam, waarin je kennismaakt met de Nederlandse roots van de stad New York. Want ja, de Big Apple is toch echt ooit van de Nederlanders geweest! Stap aan boord van het VOC-schip De Vergulde Bever en vaar van Amsterdam naar het zeventiende-eeuwse Nieuw Amsterdam. Maar die reis gaat niet zonder slag of stoot; onderweg maak je een zeeslag mee! Vuur zelf kanonnen af en probeer zonder kleerscheuren het marktplein te bereiken.

Dit vind je vast ook leuk

Foto 2. Madurodam wordt een stukje groter. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2017-09-04 11:11:47 · Gepubliceerd: 2017-06-08 11:02:22 - 1235

Dit past bij 'Hoera! Madurodam gaat uitbreiden'