Ode aan sterke vrouwen in Nationaal Bevrijdingsmuseum

Bezoek een ode aan sterke vrouwen in de Tweede Wereldoorlog in het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Vanaf 28 januari 2017 ontdek je de geschiedenis van 'Rosie the Riveter' in het museum. 'Rosie the Riveter' is de naam voor Amerikaanse vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog 'mannenwerk' deden in fabrieken terwijl de mannen aan het front vochten. Miljoenen vrouwen maakten oorlogsmaterieel en deden zwaar en soms gevaarlijk werk. Doe mee en win 2 vrijkaarten voor het museum!

De vrouwen in de fabriek kregen ineens een salaris dat veel hoger was dan dat voor hun werk vóór de oorlog. Hierdoor kregen jonge vrouwen de kans onafhankelijk te zijn - een revolutie voor de rol van vrouwen op de arbeidsmarkt. In de tentoonstelling komen de verhalen van deze vrouwen tot leven in meeslepende filmbeelden, historische objecten van echte Rosies en veel prachtige en nooit eerder vertoonde foto's.

Nationaal Bevrijdingsmuseum: fris je kennis van de geschiedenis op!

Hoe maakt u kans op dit mooie dagje uit?

Klik op de foto...

Beantwoord de vraag...

.. en maak kans op deze prijs!




Deze prijsvraag loopt tot en met 31 januari 2017.
Nog meer prijsvragen!
Voorwaarden Deze prijsvraag eindigt 31 januari 2017. De prijswinnaars krijgen na afloop per e-mail bericht van het uitje of van de redactie van DagjeWeg.NL. Over de uitslag is geen correspondentie mogelijk. Reageert een winnaar niet binnen 7 dagen, of is het e-mailadres niet juist, dan vervalt de prijs en loot DagjeWeg.NL een andere winnaar.