1

Beoordelingen Workshop Fotografie

Leuk en leerzaam
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 7 lessen

Datum beoordeling: 28 november 2014

Reisgezelschap: met een groep

Fotograferen lijkt eenvoudig te zijn, maar het komt alles bij kijken. Max Werkman leert mij hoe beste en mooiste foto kan maken door allerlei tips en truc toe te passen. Het is aan te raden voor mensen graag meer willen leren over fotograferen.

Beoordeling gegeven door Eko Bot.

Beter kijken en kieken
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: voorjaar 2014

Datum beoordeling: 17 april 2014

Reisgezelschap: met een groep

In de afgelopen maanden heb ik de beginnerscursus van Max gevolgd en dat was leuk en leerzaam. Vóór deze cursus stond mijn camera uitsluitend op de automaat-stand. Na deze cursus kan ik eindelijk de mogelijkheden van mijn Canon (veel beter) benutten. Dat stimuleert om meer uit je camera te halen. Vooral de praktijkdag op de markt in Assen heeft me beter leren kijken en kieken. Minstens even leerzaam is het kijken naar de foto's van de mede-cursisten. Dat brengt je op andere, creatieve ideeën en prikkelt om je camera veel vaker te pakken. Het heeft er overigens ook toe geleid dat we elkaar na de cursus blijven opzoeken om samen 'op foto excursie' te gaan. Op een leuke manier blijven leren van en met elkaar dus... De lessen van Max hebben me een stimulans gegeven om vaker en betere foto's te maken. Daarvoor bedank ik je hartelijk, Max. Veel succes verder!

Beoordeling gegeven door Ruud.

Afrader
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: September 2013

Datum beoordeling: 27 februari 2014

Reisgezelschap: met partner

De enige die tevreden is, is de heer Werkman met zichzelf en met u als u betaalt, want dat is het belangrijkste

Beoordeling gegeven door Kees.

Prut
1 11111

Bezoekdatum: Sept 2013

Datum beoordeling: 27 februari 2014

Reisgezelschap: met een groep

Dhr Max is erop uit grof geld van u afhandig te maken. Trap er niet in. Ik denk zelfs dat hij hier de positieve reviews zelf schrijft. Heb slechte ervaring zowel qua les geven, als persoon en probeert er financieel er alles (bij u)uit te halen.

Beoordeling gegeven door Alie.

Leerzaam maar geen aanrader
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: sept-nov 2013

Datum beoordeling: 1 december 2013

Reisgezelschap: gezin

De lessen die Max Werkman geeft zijn leerzaam. Hij geeft zijn cursussen op zijn manier, daar moet je je wel naar schikken, maar dan leer je veel over fotograferen. Toch een slechte beoordeling, omdat hij als docent geen oog heeft voor het financiële aspect van zaken doen. Doordat hij veel cursussen wil doen heeft hij geen tijd om het administratieve op orde te houden, wat zeer ten koste gaat van de toon en sfeer van de cursus. Alles gaat om geld. Wanneer hij hier iets aan doet kan het zeker wel (weer) een leuke cursus worden. Voor nu zou ik aanraden een andere aanbieder te zoeken.

Beoordeling gegeven door Esther.

inspirerend
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 19-10-2013

Datum beoordeling: 12 november 2013

Reisgezelschap: met een groep

Ik ben samen met mijn vriend begonnen aan de cursus fotografie I van Max Werkman. De eerste les hadden we gemist en zijn ingestroomd in les 2. Dit was geen probleem. Ook was ik nog niet in bezit van een (spiegelreflex)camera. Tijdens les 2 kennisgemaakt met medecursisten en hun camera's. Dit heeft mij geholpen om zelf mijn type camera uit te kiezen. Tijdens de volgende lessen, waaronder een praktijkles in de stad Assen, veel geleerd op gebied van de mogelijkheden van mijn spiegelreflexcamera. De gebruiksaanwijzing heb ik amper erbij hoeven pakken. Volgende week is de alweer 7e en laatste lesdag. Dat wordt een praktijkavond, fotograferen bij avondlicht buiten. Ondertussen ben ik buiten heel anders gaan 'kijken' en mis ik mijn camera vaak als ik hem niet bij me heb. Het lesmateriaal krijg je op stencils als handig naslagwerk. Enkele minpuntjes: Max komt wat rommelig over als het gaat over cursusdata. De praktijkdag in Assen was leuk maar de groep cursisten (uit verschillende cursussen) was veel te groot, het tempo lag hoog, wij waren Max regelmatig 'kwijt' waardoor we de nodige uitleg mistten.

Beoordeling gegeven door Mischa en partner.

Weer wat geleerd
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 2-11-2013

Datum beoordeling: 8 november 2013

Reisgezelschap: met een groep

Met medecursisten portretfotografie in de praktijk gebracht. Weer veel geleerd en de resultaten mochten er best wezen.

Beoordeling gegeven door Albert H..

Leerzaam
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 02-11-2013

Datum beoordeling: 4 november 2013

Reisgezelschap: met een groep

De ochtend hebben we portretfoto's gemaakt onder leiding van fotograaf Max Werkman bij in van de cursisten in de studio thuis. Gezien en geleerd hoe je dat het beste kunt aanpakken. Ook de instellingen van de camera kwamen ruimschoots aan bod. Leuk groepje om mee te werken. De middag hebben we portretfoto's gemaakt in een winkelcentrum en gebruikt gemaakt van de omgeving. Je leert van elkaar om anders te kijken in de fotografie.

Beoordeling gegeven door Frans Naber.

Zéér positief!! UITSTEKEND!!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: Herfst 2013

Datum beoordeling: 1 november 2013

Reisgezelschap: met een groep

Samen met mijn dochter op beginnerscursus bij Max Werkman. In één woord kunnen wij beide oordelen. Het gaat prima!! Ca. 25 jaar geleden ben ik met mijn fotografie hobby gestopt en wilde dit graag weer opnieuw oppakken. Mijn dochter (16), creatief en vind fotografie leuk, voelde ook wel iets voor deze fotocursus. Samen zijn wij naar de beginnerscursus fotografie getogen. De wijze waarop Max Werkman zijn cursus geeft is ronduit goed te noemen. Max is rustig, legt de basisbegrippen van fotografie en werking van verschillende toestellen uitstekend uit, en heeft kennis van fotografie. Het ontvangen lesmateriaal is duidelijk (kinderlijk) omschreven. Dat Max Werkman graag over zijn werk praat geeft duidelijk aan kennis van fotografie te hebben en tracht daarmee zijn kennis aan cursisten over te dragen. Wat ons in het bijzonder opvalt is het feit dat er cursisten zijn die een camera kopen zonder daarbij goed nadenken en aan deze cursus beginnen zonder dat men weet hoe hun camera werkt en welke mogelijkheden hun camera heeft. Men mag toch van een cursist verwachten, bij aanvang en tussen de lessen enige camera ervaring op te doen wat men op een cursus in de lessen heeft geleerd. Kritiek uiten is blijkbaar prettig indien men het anoniem kan doen, kijk echter als cursist ook eens in de spiegel voordat men allerlei kritieken uit. Natuurlijk horen wij kritiek, dat mag ook. Echter komt meestal de kritiek van personen die tijdens cursus gewoon hun aandacht er niet bij hebben of géén enkele moeite doen om het fotograferen enigszins onder de knie te krijgen, danwel hun cursus voorbereiden. Dat Max Werkman accessoires, na afloop of tijdens cursustijd, verkoopt kan ik mij voorstellen omdat véél cursisten hun camera niet hebben voorzien van een UV-filter of bijv. een polarisatiefilter. Namens meerdere cursisten kan ik objectief oordelen dat het zondemeer een uitstekende fotocursus is!!

Beoordeling gegeven door Frits.

jammer
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 2013

Datum beoordeling: 22 oktober 2013

Reisgezelschap: met een groep

Ben het helaas eens met de slechte ervaringen. Max vind zichzelf heel goed. Praat graag over zichzelf en vind met name het verhaal achter de foto belangrijk. Veel uitleg over je toestel is er niet. En vraag niet te vaak hoe het zit, want ja dat is al behandeld. Ik heb mijn kritiek bij hem neergelegd. Maar hij doet er helaas niets mee, want iedereen is zo enthousiast aldus meneer.

Beoordeling gegeven door margriet.

Nooit weer!!!
1 11111

Bezoekdatum: 2012

Datum beoordeling: 22 mei 2013

Reisgezelschap: met een groep

Max Werkman praat enkel over zijn ervaringen en de dingen die hij gedaan heeft. Hij geeft snel commentaar over foto's van cursisten maar vertelt dan niet hoe het wel had gemoeten. Daarbij tijdens de praktijkdag was hij enkel zichzelf aan het promoten door voorbijgangers informatie te verschaffen over de fotocursussen die hij geeft en liet de cursisten die dag met veel vragen achter. De groep was ook nog eens veel te groot. En Max was nergens te vinden. Achteraf bleek hij bij een roltrap te staan folders uit te delen aan voorbijgangers. Meer dan de helft van de cursisten zijn na deze praktijk dag niet meer komen opdagen bij de cursus. Ze vonden het allemaal een verspilde moeite. Ik heb echt spijt dat ik me bij deze man me heb opgegeven. Dit was geldverspilling en tijdverspilling!!!

Beoordeling gegeven door Aaltje.

Leerzaam; gezellig
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: April

Datum beoordeling: 7 mei 2013

Reisgezelschap: met een groep

Max gaf leiding; gaf opdrachten en stond ons terzijde bij vragen. Gezellige dag!

Beoordeling gegeven door Marianne.

het geleerde in praktijk, leerzaam!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: zaterdag 13 april

Datum beoordeling: 19 april 2013

Reisgezelschap: met een groep

Max Werkman kan op een eenvoudige manier uitleggen wat een camera is en doet. Hij is creatief en brengt enthousiasme over. Ik heb veel van hem geleerd . Margo

Beoordeling gegeven door Margo ten Broeke.

Aanrader!!!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: Cursus 1

Datum beoordeling: 25 maart 2013

Reisgezelschap: met een groep

Na jaren niet meer naar mijn fototoestel te hebben omgekeken, toch maar een digitale aangeschaft omdat het toch weer begon te kriebelen. Om niet alleen maar op automatisch foto's te maken ben ik op zoek gegaan op internet en daar kwam Max Werkman voor mij als beste in beeld naar mijn wensen. Nu de eerste cursus gehad en heb al heel wat meer over de camera geleerd. Max neemt de tijd om het goed en duidelijk uit te leggen. Praktische tips worden je voldoende aangereikt en door het vele oefenen leer je steeds meer en meer. Je moet jezelf een andere kijk aanleren van hetgeen wat je om je heen ziet met fotografie, want bij elke stap die je doet veranderd het beeld wat je ziet en dus kunt vastleggen op beeld. Zie uit naar het volgen van cursus 2 om nog weer wat dieper in de fotografie met zijn vele mogelijkheden te belanden.

Beoordeling gegeven door Jan Raveling.

leerzaam
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 13-10-2012

Datum beoordeling: 12 november 2012

Reisgezelschap: met een groep

Doordat je heel praktisch bezig bent leert Max je zicht te krijgen op fotogenieke onderdelen en hoe je deze het beste kan vastleggen.

Beoordeling gegeven door Theo Postma.

interessant & leuk
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 10.05.2012

Datum beoordeling: 2 november 2012

Reisgezelschap: alleenreizend

Had met Max een afspraak voordat ik naar het buitenland ging. Heb veel ideeën gekregen en een andere kijk van het fotograferen. Zou wel goed zijn om nog een cursus mee te lopen voor nog meer ervaring.

Beoordeling gegeven door L.Kilpia.

Verrijkend
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 10-10-12

Datum beoordeling: 30 oktober 2012

Reisgezelschap: zakelijk

Na de aanschaf van mijn nieuwe camera, ben ik bij Max Werkman een cursus gaan volgen. waar ik ontzettend veel van heb geleerd. ik maak nu geen foto's meer op de automaat. Nu heb ik veel meer invloed op het resultaat. Echt een aanrader !!!

Beoordeling gegeven door Dorien.

Verhelderend
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: december 2011 en mei 2012

Datum beoordeling: 12 juli 2012

Reisgezelschap: met een groep

Prachtig apparaat, een spiegelreflexcamera, maar je moet wel weten wat je ermee kunt doen. Gewoon mikken en klikken kan iedereen. Dat was niet voldoende naar mijn zin, dus heb ik me ingeschreven voor een cursus bij Max. De theorie was me al wel redelijk duidelijk, de praktijk niet. Die praktijk hebben we volop kunnen oefenen en ik moet zeggen dat ik na 2 cursussen niet kan wachten tot cursus 3 begint. Van alle kanten krijg ik nu complimenten dat mijn foto's zoveel beter zijn dan voorheen. En wat het belangrijkst is: ik begin zelf ook tevreden te worden met de resultaten.

Beoordeling gegeven door Diny.

Inspirerend
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: Mei 2012

Datum beoordeling: 14 juni 2012

Reisgezelschap: met een groep

Na fotocursus 1 heb ik een week geleden mijn fotocertificaat in ontvangst mogen nemen van fotocursus 2 bij Max Werkman. Stap voor stap heb ik geleerd om handmatig mijn camera leren instellen tijdens het fotograferen...best moeilijk, maar door veel te oefenen en goede adviezen van Max lukt dat heel goed. Fotografie op locatie vond ik ook erg leuk en gezellig, maar vooral leerzaam. Op naar cursus 3!!

Beoordeling gegeven door Anita.

LEERZAAM
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 16-03-2012

Datum beoordeling: 9 mei 2012

Reisgezelschap: alleenreizend

Leuke leerzame cursus gedaan bij Max Werkman. ik begrijp mijn camera Nikon D 90 spiegelreflexcamera nu veel beter. Je leerd eerst je camera handmatig te bedienen. daarna kun je de programmas veel beter gebruiken. ik snap nu hoe het werkt met sluitertijden en diafragma. Max Werkman is een leuke docent, hij leerd je alles op speelse wijze, geen moeilijke termen of hoogdravend gedoe. juist heel leuk! en ik ben ook veel creatiever gaan fotograferen. Ik vind het een aanrader!

Beoordeling gegeven door Henk.

Een andere kijk!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 2012

Datum beoordeling: 6 mei 2012

Reisgezelschap: met een groep

Dit Jaar de vervolg cursus Fotografie II gevolgd bij Max, samen met een aantal cursisten van cursus 1, een zeer leuke groep. Ook bij deze cursus weer een hoop opgestoken. Ik heb door het volgen van deze cursussen een hele andere kijk op fotograferen gekregen, objecten anders bekeken foto's anders beoordeeld gewoon geweldig. En Max, hij legt het uit zoals een camera werkt, wat kan je met de instellingen en wat voor een effect gaat het je opleveren. Natuurlijk moet je verder zelf oefenen om het beste uit je zelf en je toestel te halen. Max geeft je ideeën en handvatten om verder te kunnen. De fotograaf ben je zelf en Max is je gebruiksaanwijzing voor een beter resultaat. Ik heb veel opgestoken en ga hier zeker mee verder. Met vriendelijke groeten Roland.

Beoordeling gegeven door Rodobo.

hoezo balen..?
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: maart - mei

Datum beoordeling: 22 april 2012

Reisgezelschap: alleenreizend

Buikpijn kreeg ik van de recenties op deze site. Ik had me net ingeschreven bij deze cursus.Shit man, weg gegooit geld, balen... Dat pakte toch wat anders uit !! Een bliksemaanmelding; Ik mailde zaterdag en hij nam al aan het einde van de dag contact op. ..of ik op korte termijn wilde aansluiten of alleen info wilde. Ik sloot de maandag daarna al aan. enkele cursisten en een man in zwarte blouse die ik met een petje zou verwachten. (leeftijd heeft dit hoofddeksel waarschijnlijk net als velen in de kast doen belanden, een herkenning daarvan is echter in zijn logo verwerkt; het rode petje) Er waren voor mij best wat onduidelijkheden, maar die vragen heb ik gesteld en wat schetste mijn verbasing; ik kreeg antwoord in fatsoenlijk ABN en ècht waar; hij lachte er zelfs vriendelijk bij. De koffie inderdaad oplos, maar dat is toch òok koffie? Natuurlijk heb ik ook wel een voorkeur als George Cloony zich zou aanmelden, maar de kantine stelt nu eenmaal een andere 'koffiejuf' ter beschikking. Helaas moet ik het hier kort houden ;) Ik ga niemand de hemel inprijzen; al zou het een mooie opdracht zijn dàt te fotograferen, zonder overbelichting met mooie kleuren (of zwart/wit) met filters op mijn lens en dat zou waarschijnlijk nu beter gaan lukken, dankzij Max. Max legt uit, en ik ervaar hem als benaderbaar en geeft antwoorden op de vragen die ik hem stel (en ik kan je verzekeren; dat zijn er vele. 'k ben wel blond natuurlijk :) Maar mijn nwe foto's worden uniek. De verhalen van Max geven mij beelden in mijn hoofd en het leren gebruiken van alle functies op mijn eigen camera maken het mogelijk mijn eigen creativiteit tot ontplooing te brengen. De wereld ziet er dankzij Max nòg gevarieerder uit. En dàt is volgens mij de voorwaarde voor het volgen van de cursus fotografie bij Max Werkman. Je moet openstaan voor een ander model van de wereld om je eigen nieuwe kijken te kunnen en willen ontwikkelen. Dan word ik geen tweede Max, maar fotograferend mens die met meer kennis die de oh-zo bijzondere wereld om mij heen leert vast te leggen zoals ik zou willen! En cijfer acht omdat ik denk zou ook een tien of een 1 kunnen zijn. Want helaas bereik ik niet mijn gestelde doel om met fotograferen rijk te gaan worden, dat valt dus vreselijk tegen (1) en ik ervaar dat ik nog niet zo maf ben, want anderen stellen òòk vragen (een 10 voor het verkrijgen van die wetenschap!) Nee een acht omdat ik (nòg meer) plezier heb in het vastleggen van beelden dan voor die tijd. En.... als er plek is, dan ga ik voor cursus 2 ; yep bij Max

Beoordeling gegeven door DvdZ.

echt leuk!!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: zaterdag 31 maart 2012

Datum beoordeling: 2 april 2012

Reisgezelschap: met een groep

Zaterdag les 4 gehad op locatie, echt leuk en veel geleerd. Na deze dag kan ik zeggen dat ik al veel heb geleerd en het is nu al te zien dat mijn foto's beter worde en dat na 4 lessen !!! Max leerde me zaterdag hoe ik beeldvullend materiaal kan verzamelen voor bijvoorbeeld achtergronden etc. ook werd er aandacht besteed aan spiegelingen, compositie, regel van derden etc. Ik kon best wel leuke foto's maken, maar ik zie dat mijn foto's nu veel beter worden en ik leer met de camera omgaan zodat ik niet alles op automatisch vastleg. Leuke cursus, je leert door de tips en kijk op fotografie van Max anders kijken. Ik snap best dat er mensen zullen zijn die op de cursus gaan zitten met het idee : Ha over 7 lessen kan ik alles, maar zo werkt dat niet. Vergelijk het maar met fietsen, eerst word je vastgehouden en geduwd, dan leer je sturen en trappen en daarna kun je het zelf :, maar je moet zelf blijven trappen anders lukt het je nooit !!!! Max geeft tips, trucs, ideetjes en legt de werking van je camera uit en welk knopje waarvoor dient, maar je moet zelf door je lens kijken en bepalen wat je op de foto zet !! Super leuk en heel duidelijk en er is genoeg tijd voor uitleg, kom je er niet uit tussen de cursusdagen door kun je altijd mailen, les gemist? Die kan ingehaald worden op een andere plaats en je krijgt na elke cursusavond een keurig overzicht met alles wat besproken is, thuis via de mail, zodat je alles nog even rustig door kan nemen en kunt oefenen. Ik vind het echt een hele leuke en leerzame cursus en we hebben ook een leuke groep !

Beoordeling gegeven door fotocursusdag op locatie max werkman.

1 11111

Bezoekdatum: nov. 2010 melden, ditmaal in G

Datum beoordeling: 5 maart 2012

Reisgezelschap: alleenreizend

in november 2010 heb ik mij opgegeven voor een fotocursus, krijg een beetje informatie thuis gestuurd met de mededeling dat ik bericht krijg van de aanvang van de cursus. wachten en wachten. krijg in december op een avond telefoon dat de cursus een dag eerder begonnen was en ik er niet bij was. geen enkel bericht van ontvangen. met de man aan de telefoon en het enigste wat er uit kwam was dat hij het bericht verstuurd had. resulteerde in het feit dat ik maar aangaf dat ik verder van af zag, dat ik geen vertrouwen had in zijn manier van zakendoen. over inhalen van gemiste lesstof werd niet gesproken. ik krijg drie dagen later een bevestiging in de bus dat ik die eerdere datum werd verwacht in Assen. maar wel geld meenemen. wederom gereageerd. poosje later weer bericht dat ik mij mocht mmelden, ditmaal in Groningen, zo kan ik nog wel even doorgaan, allerlei verkeerde datums van zijn kant. laatste was dat ik opgegeven had voor de cursus in movember 2011. resultaat is nu schrijven van incasso bureau.

Beoordeling gegeven door Nelson.

superleuke cursus gehad
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: november 2011

Datum beoordeling: 27 november 2011

Reisgezelschap: alleenreizend

Heel erg gezellig en ook nog veel geleerd. Zelfs met mijn kleine compact camera heb ik leuke foto's gemaakt.

Beoordeling gegeven door Klaas.

hmmmmmmpfffff
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: juli 2011

Datum beoordeling: 28 augustus 2011

Reisgezelschap: alleenreizend

Als je niet weet hoe je met je camera om moet gaan, heb je niets aan fotografie I. Je begint meteen al foto's te maken zonder dat je dus weet hoe je toestel werkt. Dat wordt pas in fotografie II behandeld. Dus als ik weer een onscherpe, overbelichte, onderbelichte foto maak, is voor mij de lol eraf. Omgekeerde wereld naar mijn mening. Ik heb er spijt van dat ik me heb aangemeld voor deze cursus. Wel heeft Max een creatieve geest. Als je al goed kan omgaan met je toestel, denk ik dat je de cursus wel leuk zal vinden. (Tip: wel je eigen koffie meenemen, want voor een zakje oploskoffie vraagt hij 1,50 euro :-(. Hoort naar mijn idee bij het cursusgeld inbegrepen te zijn.)

Beoordeling gegeven door nn.

Pffff, geen aanrader.
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: maart 2009

Datum beoordeling: 29 juni 2011

Reisgezelschap: met een groep

Max Werkman is een ster in het laten zien van zijn eigen kunnen. Hij heeft inderdaad een bijzondere kijk op zaken, maakt mooie foto's, maar dat is het dan ook. Hij kan niets overbrengen en heeft het voornamelijk over zichzelf. Daarnaast vind ik dat het hem aan de nodige sociale vaardigheden en in het algemeen aan fatsoen ontbreekt. Ik vond het weggegooid geld en zou het zeker niet aanraden.

Beoordeling gegeven door Cody.

leuke workshop!!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 28-10-2000

Datum beoordeling: 16 februari 2011

leuke workshop fotografie. Ik heb er veel van geleerd. Ik heb een spiegel reflex camera gekocht en daarmee kan ik nu geweldig uit de voeten. Ik fotografeerde altijd op de automaat, maar nu ben ik de camera hand matig aan het instellen met de sluitertijden en het diafragma,(dat waren voor heen abra cadabra voor mij) maar nu kan ik er heel cratief mee werken. ik ben ook mee geweest op de Veluwe. Dat was prachtig! Ik heb er werkelijk van genoten.

Beoordeling gegeven door Evert Benting.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 20-08-2--8

Datum beoordeling: 27 november 2008

Leuk, leerzaam en gezellig. leuke workshop! Max Werkman laat je echt anders kijken! geweldig. eerst dacht ik dat het niet zo interesant zou zijn, maar ik merk dat ik heel anders ben gaan fotograferen. Ik kijk ook heel anders naar foto's. Vooral de zeggingskracht van foto's vind ik nu veel belnagrijker en kan daar ook goed mee uit de voeten! ;-)

Beoordeling gegeven door Rik Bergen.

3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Datum beoordeling: 4 december 2007

Mij was van te voren verteld dat ik wat aan de workshop had als gevorderde amateur fotograaf. Achteraf bleek dat ik er dus niets aan heb gehad, sterker nog ik heb andere cursisten uitgelegd hoe of e.e.a. werkt.

Beoordeling gegeven door WJ Bons.

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Datum beoordeling: 4 september 2007

Uit ervaring weet ik dat fotograaf Max Werkman Geweldige cursussen geeft en er alles aan doet om op een vrolijke maar gedegen manier te leren fotograferen en dingen te zien met je camera waar je anders niet naar zou kijken. Het is een verrijking van je inzicht in de camera-wereld.

Beoordeling gegeven door Rosa de Wilt.