1

Arboretum Oostereng




Arboretum Oostereng

Ten noorden van de Regentesselaan in Wageningen vind je Arboretum Oostereng. Een bijna vergeten botanische tuin die na jaren te zijn verwilderd in 2010 werd herontdekt: zo'n 100 jaar nadat hij ooit is aangelegd, in 1911. Tegenwoordig werkt een groep vrijwilligers hard om de bijzondere elementen van het arboretum weer zichtbaar te maken en te houden. Daarbij laten ze de natuur ook zoveel mogelijk haar gang gaan, wat een prachtige wilde oase oplevert vol planten, struiken, bomen, schimmels, paddenstoelen, insecten en vogels. Het gebied is ongeveer 15 hectare groot en is daarmee één van de grote arboreta in Nederland.

Audiotour

Arboretum Oostereng is eigendom van het Staatsbosbeheer. Het middengebied is een rustgebied voor wild en verboden terrein voor de bezoekers. Om dit rustgebied heen kronkelt een Bomenpad van zo'n 1,3 kilometer. Informatiebordjes vertellen wat je ziet. Er is ook een audiotour, die je kunt activeren via de QR-code aan het begin van het Bomenpad.

Ook leuk voor kinderen

Ook kinderen die niet houden van wandelen zullen betoverd raken door deze bijzondere, bijna magische plek. Ze kunnen over het blotevoetenpad lopen en muziek maken op de hangende reuzenxylofoon. En er is een verborgen tuin waar je inkomt via een tunnel en waar verschillende zitjes staan voor een sprookjesachtige picknick.

Arboretum Oostereng is één van de vier botanische tuinen van Wageningen.

 Bezoek www.arboretumoostereng.nl

Arboretum Oostereng
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.