Overal beestjes! Wat kruipt er rond in jouw mond?

Op dit moment zitten er miljarden beestjes op je lijf. Op je handen, in je mond, in je darmen: microben zijn overal. Ieh! Je ziet ze niet met het blote oog, maar ze laten je geen moment alleen. Ontdek in ARTIS Micropia wat deze beestjes zo nuttig maakt - en waar ze zich allemaal verstoppen... Neem je eigen lijf en een verborgen wereld onder de loep!

Bezoek www.micropia.nl »

Micropia is het enige museum ter wereld waar je alles ontdekt over microben - de verborgen spionnetjes die ons complete leven beïnvloeden. Geen zorgen, daar is niets vies aan. Microben geven je energie en bepalen of je ziek bent of beter wordt. En zonder microben zou je niets ruiken of proeven. Hoog tijd om alles over deze onzichtbare metgezellen te ontdekken.

Overal beestjes!

In Micropia ontdek je hoeveel microben je in het dagelijks leven bij je draagt. Doe de body scan en zie wat er allemaal over je lichaam krioelt - en waar... Ze zijn er zelfs bij als je knuffelt of zoent. Nieuwsgierig? De Kiss-o-Meter laat precies zien hoeveel microben er met jou en je geliefde mee zoenen.

Leer meer

Elke dag om 13:00 uur en 16:00 uur vertelt een laborant alles over microben in het laboratorium. Wat eten microben en hoe lang leven ze bijvoorbeeld? Voor kinderen vanaf acht jaar is Micropia een leuke en leerzame beleving. Bij binnenkomst krijgen ze een stempelkaart, waarop ze hun favoriete microben kunnen verzamelen. Deze stempels komen aan het einde van het bezoek tot leven op de speciale Microbenmuur.

Tip: Micropia ligt aan het vrij toegankelijke Artisplein. Combineer een dagje Micropia met een bezoek aan dierentuin Artis!

Overal beestjes! Wat kruipt er rond in jouw mond? in Amsterdam leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

www.micropia.nl »

700 soorten bacteriën in je mond! Foto: Maarten van der Wal

Overzicht van Micropia. Foto: Meike Hansen

700 soorten bacteriën in je mond! Foto: Maarten van der Wal

700 soorten bacteriën in je mond! Foto:...

700 soorten bacteriën in je mond! Foto: Maarten van der Wal

Waar zit dit beestje verstopt?

700 soorten bacteriën in je mond! Foto: Maarten van der Wal

Het laboratorium van Micropia. Foto:...