1

Inspiratiecentrum Grevelingen


-advertentiepositie-



Blokarten en zeehonden spotten bij Inspiratiecentrum Grevelingen - GESLOTEN

Dit uitstapje is gesloten. Geniet van het prachtige uitzicht over de Noordzee en het Grevelingenmeer in Inspiratiecentrum Grevelingen op de Brouwersdam. Eerst zeehonden spotten vanaf de uitkijktoren, daarna lekker actief het strand op.

Ontdek in Inspiratiecentrum Grevelingen alles over de historie van het gebied en de Voordelta. Achter alle 120 foto's en keukendeurtjes aan de Weetjeswand schuilt een grappig weetje over de omgeving. De mooiste vondsten van eilandbewoners pronken aan de huisvlijtwand. De meest bijzondere vondst is een mammoetbot van wel tienduizend jaar oud!

Verhalen aan de keukentafel

Leer het gebied nòg beter kennen met 'Aan de Keukentafel', een tentoonstelling met verhalen van eilandbewoners uit Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. Eilanders delen gedenkwaardige gebeurtenissen, bijzondere plekjes en speciale herinneringen. Ontdek bijvoorbeeld hoe het is om naar een eiland te verhuizen of hoe de bewoners de machtsstrijd tussen Zeeland en Zuid-Holland hebben ervaren.

Actief op het strand

Tip: combineer een bezoek aan Inspiratiecentrum Grevelingen met een leuke activiteit op het strand. Ga met de Beach Challenge de strijd aan met je familie en speel verschillende strandspelletjes. Of geniet van de wind door je haren tijdens het blokarten (strandzeilen) of powerkiten (vliegeren). Bekijk alle sportieve strandactiviteiten.

Inspiratiecentrum Grevelingen in Ouddorp leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 

Inspiratiecentrum Grevelingen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.