Rijksmuseum Amsterdam

Het Rijksmuseum is het enige museum dat iedere Nederlander kent. En waar dat door komt? Wel, misschien wel omdat Rembrandts belangrijkste werk in het Rijksmuseum pronkt: de Nachtwacht. Toeristen trekken massaal voor dit gigantische schilderij naar Amsterdams grootste museum.

Het Rijksmuseum laat aan de hand van kunstwerken en -voorwerpen zien hoe de Nederlandse geschiedenis in elkaar zit. Amsterdam was in de Gouden Eeuw de belangrijkste wereldstad. Het Rijksmuseum heeft de eer om veel voorwerpen uit die tijd te tonen, zoals bijzondere sieraden, kasten en schilderijen.

Voor de kids

Een museumbezoek met de kinderen? Daar wagen maar weinig ouders zich aan. Terwijl het toch zo leuk is! Het Rijksmuseum organiseert familierondleidingen, creatieve workshops en gezellige kinderfeestje. Iedere keer is er weer iets anders te beleven. Zo leer je 'ijskoude' schilderijen maken, net als Hendrick Avercamp. Of je laat je fantasie de vrije loop, na het bekijken van een interieur van Jan Steen.

Bezoek www.rijksmuseum.nl »

Rijksmuseum Amsterdam in Amsterdam leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje (vanaf € 10,00 p.p.), schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Zicht op het Rijksmuseum

De Nachtwacht

Zicht op het Rijksmuseum

Zicht op het Rijksmuseum

Zicht op het Rijksmuseum

Eregalerij

Zicht op het Rijksmuseum

Kist uit de collectie