Uitstapjes / Alphen aan den Rijn / Archeon: terug in de tijd!

Archeon: terug in de tijd!

Cijfer 8.3 van 10 punten.8.38.38.38.3Bezoekers geven gemiddeld een 8,3. Lees de 49 reviewsgeef uw beoordeling
En neem de kinderen mee!

Het Archeon in Alphen aan den Rijn is een wereld vol geschiedenis. Ontdek hier zelf hoe er in vroeger tijden geleefd werd, in de prehistorie of in de middeleeuwen. Je kunt zelf mee doen aan allerlei activiteiten, zoals zwaardvechten, kalligraferen en boogschieten! Duik in de geschiedenis en laat je verbazen.

Bezoek www.archeon.nl | geef je beoordeling (en win kaarten).

Vraag offerte aan Stuur e-mail+31 (0)172-447744

themapark Archeon

Je hoort kletterende zwaarden en iedereen houdt zijn adem in. Gladiatoren strijden in hun dagelijkse gevecht in Archeon. Iedere dag heeft het themapark een speciaal dagprogramma met demonstraties. En je kunt zelf ook mee doen! Bezoek de Romeinen en doe mee exerceren, zwaardlopen of ravotten in de speeltuin of het doolhof. Het hele seizoen organiseert Archeon ook speciale evenementen, zoals het Romeins festival, Ridders of Roofvogels.

Ontdek hoe Romeins jij bent in het Romeins Museum

In de boerderij van het Archeologiehuis Zuid-Holland - Villa van Rijswijk - bekijk je een introductiefilm over de vondsten in Zuid Holland. Daarna kun je zelf de meer dan 600 vondsten bekijken en de verhalen en de gebruiken achter deze vondsten zien, horen en ondergaan. Kinderen mogen zelf voor archeoloog spelen. In het Romeinse deel staan moderne touchscreens en voeltafels, afgewisseld met bijzondere vondsten uit de provincie Zuid-Holland. Hoe Romeins ben jij?

Romeins Museum

Overnachten

Nog geen genoeg van de Middeleeuwen? Blijf dan overnachten in Archeon.... Hout hakken, broodbakken of meehelpen met één van de vele ambachten. Een heerlijk middeleeuws leven!

Archeon: terug in de tijd! in Alphen aan den Rijn leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 14,50 p.p.), schoolreisje, themafeest, vrijgezellenfeest en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

www.archeon.nl »

Vraag offerte aan Stuur e-mail Stuur naar mezelf Tip vrienden Geef beoordeling Verstuur correctie

Waardering van bezoekers: bezoekers waarderen Archeon: terug in de tijd! met een 8,3. Lees de 49 reviews van Archeon: terug in de tijd!.

Adres en Locatie

Adres: Archeonlaan 1, 2408 ZB, Alphen aan den Rijn
Gemeente Alphen aan den Rijn, streek Groene-Hart, provincie Zuid-Holland
Breedtegraad/lengtegraad: 52.114784 4.650687

Prijs, budget, offerte aanvragen

Vraag offerte aan
Prijzen vanaf:
Volwassenen: € 18,40 p.p.
65+: € 17,40
Kinderen: € 16,40
Peuters: Gratis
Kinderen tot vier jaar gratis. Groepen van 20 of meer personen krijgen korting. Toegang Romeins Museum is bij bezoek aan Archeon gratis.
Kinderfeestje: arrangementen vanaf € 14,50 per persoon.
Parkeren: € 6,50
Dit uitstapje is toegankelijk voor mindervaliden. De voorzieningen bestaan uit: Invalidentoilet Voorzieningen voor blinden Rolstoeltoegankelijk Voor mensen met een lichamelijke handicap is het park goed bereikbaar. Er zijn bij de entree rolstoelen te leen. Er zijn parkgidsen in braille verkrijgbaar (gratis).

Openingstijden en -dagen

Gesloten
Soms
Open
Zo
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Seizoensgebonden (let op de openingsdagen). Van 28 maart tot en met 1 november 10:00 uur tot 17:00 uur. Let op: Dinsdag, donderdag en vrijdag tot 16:00 uur (behalve in de vakanties). Maandag gesloten, behalve op feestdagen en 27 juli, 3, 10, 17 augustus, 19 oktober, 21 en 28 december. Iedere zondag brunch inclusief gratis entree. Honden zijn toegestaan, mits kort aangelijnd en tegen betaling van € 3,50.

Geopend met de volgende feestdagen: Goede Vrijdag, eerste paasdag, tweede paasdag, Koningsdag, bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, eerste pinksterdag, tweede pinksterdag, eerste kerstdag, tweede kerstdag.

Gesloten op de volgende feestdagen: oudjaarsdag, nieuwjaarsdag.

Controleer openingstijden altijd op de website van de aanbieder.

Gegevens laatst gecontroleerd op 31 juli 2015, disclaimer.

Reviews Archeon: terug in de tijd!

Bezoekers waarderen Archeon: terug in de tijd! met een 8,3. Lees de 49 reviews van Archeon: terug in de tijd!.

 
Ontvang tips, acties & kortingen!