Uitstapjes / Alphen aan den Rijn / Archeon: terug in de tijd!

Archeon: terug in de tijd!

Cijfer 8.3 van 10 punten.8.38.38.38.3Bezoekers geven gemiddeld een 8,3. Lees de 49 reviewsgeef uw beoordeling
Archeon: terug in de tijd!

Het Archeon in Alphen aan den Rijn is een wereld vol geschiedenis. Bezoekers kunnen zien hoe er in vroegere tijden geleefd werd. En je kunt zelf mee doen aan allerlei activiteiten, zoals zwaardvechten, kalligraferen en boogschieten!

Vraag offerte aan Stuur e-mail+31 (0)172-447744

themapark Archeon

Kletterende zwaarden en iedereen houdt zijn adem in. Gladiatoren strijden in hun dagelijkse gevecht in Archeon. Iedere dag heeft het themapark een speciaal dagprogramma met demonstraties. En je kunt zelf ook mee doen! Bezoek de Romeinen en doe mee exerceren, zwaardlopen of ravotten in de speeltuin of het doolhof. Het hele seizoen organiseert Archeon ook speciale evenementen, zoals het Romeins festival, Ridders of Roofvogels.

Ontdek hoe Romeins jij bent in het Romeins Museum

In agustus 2011 is het Archeologiehuis Zuid-Holland geopend door HKH Prinses Máxima. In deze boerderij –Villa van Rijswijk- ga je na het bekijken van de introductiefilm over de vondsten in Zuid Holland, de meer dan 600 vondsten bekijken en de verhalen en de gebruiken achter deze vondsten zien, horen en ondergaan. Kinderen kunnen zelf voor Archeoloog spelen. In het Romeinse deel staan moderne touchscreens en voeltafels afgewisseld met bijzondere vondsten uit de provincie Zuid-Holland. Hoe Romeins ben jij?

Romeins Museum

Overnachten

Nog geen genoeg van de Middeleeuwen? Blijf dan eens overnachten in Archeon.... Hout hakken, broodbakken of help mee met één van de vele ambachten. Een heerlijk middeleeuws leven!

Archeon: terug in de tijd! in Alphen aan den Rijn leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, kinderfeestje (vanaf € 14,50 p.p.), schoolreisje, themafeest en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

www.archeon.nl »

Vraag offerte aan Stuur e-mail Stuur naar mezelf Tip vrienden Geef beoordeling Verstuur correctie

Waardering van bezoekers: bezoekers waarderen Archeon: terug in de tijd! met een 8,3. Lees de 49 reviews van Archeon: terug in de tijd!.

Adres en Locatie

Adres: Archeonlaan 1, 2408 ZB, Alphen aan den Rijn
Gemeente Alphen aan den Rijn, streek Groene-Hart, provincie Zuid-Holland
Breedtegraad/lengtegraad: 52.114784 4.650687

Prijs, budget, offerte aanvragen

Vraag offerte aan
Prijzen vanaf:
Volwassenen: € 17,50 p.p.
65+: € 16,50
Kinderen: € 15,50
Peuters: Gratis
Kinderen tot vier jaar gratis. Groepen van 20 of meer personen krijgen korting. In de weekenden gelden er andere prijzen. Toegang Romeins Museum : bij bezoek aan Archeon gratis. Anders betalen volwassenen 5,50 euro en kinderen van vijf tot tien jaar 3,50 euro.
Kinderfeestje: arrangementen vanaf € 14,50 per persoon.
Parkeren: € 4,50
Dit uitstapje is toegankelijk voor mindervaliden. De voorzieningen bestaan uit: Invalidentoilet Rolstoeltoegankelijk Voor mensen met een lichamelijke handicap is het park goed bereikbaar. Er zijn bij de entree rolstoelen te leen.

Openingstijden en -dagen

Gesloten
Soms
Open
Zo
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Seizoensgebonden (let op de openingsdagen). Van 31 maart tot en met 28 oktober 10:00 uur tot 17:00 uur. Let op: Maandagen gesloten m.u.v. maandag 9 april, 28 mei, 23 juli, 30 juli, 6 augustus, 13 augustus en 15 oktober. Dinsdag, donderdag en vrijdag van 10:00 uur tot 16:00 uur. Woensdag, zaterdag, zondag en vakanties van 10:00 uur tot 17:00 uur. Iedere zondag zondagbrunch inclusief gratis entree. Honden zijn toegestaan, mits kort aangelijnd en tegen betaling van € 3,50. Van 23 december tot 8 januari is er Winter in het Archeon met onder meer een overdekte schaatsbaan.

Geopend met de volgende feestdagen: Goede Vrijdag, tweede paasdag, Koningsdag, bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, tweede pinksterdag, tweede kerstdag, oudjaarsdag.

Gesloten op de volgende feestdagen: eerste paasdag, eerste pinksterdag, eerste kerstdag, nieuwjaarsdag.

Controleer openingstijden altijd op de website van de aanbieder.

Gegevens laatst gecontroleerd op 4 december 2014, disclaimer.

Reviews Archeon: terug in de tijd!

Bezoekers waarderen Archeon: terug in de tijd! met een 8,3. Lees de 49 reviews van Archeon: terug in de tijd!.
 
Ontvang tips, acties & kortingen!