DagjeWeg.NL.

Archeon: terug in de tijd!

Het Archeon in Alphen aan den Rijn is een wereld vol geschiedenis. Ontdek hier zelf hoe er in vroeger tijden geleefd werd, in de prehistorie of in de middeleeuwen. Je kunt zelf mee doen aan allerlei activiteiten, zoals zwaardvechten, kalligraferen en boogschieten! Duik in de geschiedenis en laat je verbazen.

Bezoek www.archeon.nl »


themapark Archeon

Je hoort kletterende zwaarden en iedereen houdt zijn adem in. Gladiatoren strijden in hun dagelijkse gevecht in Archeon. Iedere dag heeft het themapark een speciaal dagprogramma met demonstraties. En je kunt zelf ook mee doen! Bezoek de Romeinen en doe mee exerceren, zwaardlopen of ravotten in de speeltuin of het doolhof. Het hele seizoen organiseert Archeon ook speciale evenementen, zoals het Romeins festival, Ridders of Roofvogels.

Ontdek hoe Romeins jij bent in het Romeins Museum

In de boerderij van het Archeologiehuis Zuid-Holland - Villa van Rijswijk - bekijk je een introductiefilm over de vondsten in Zuid Holland. Daarna kun je zelf de meer dan 600 vondsten bekijken en de verhalen en de gebruiken achter deze vondsten zien, horen en ondergaan. Kinderen mogen zelf voor archeoloog spelen. In het Romeinse deel staan moderne touchscreens en voeltafels, afgewisseld met bijzondere vondsten uit de provincie Zuid-Holland. Hoe Romeins ben jij?

Romeins Museum

Overnachten

Nog geen genoeg van de Middeleeuwen? Blijf dan overnachten in Archeon.... Hout hakken, broodbakken of meehelpen met één van de vele ambachten. Een heerlijk middeleeuws leven!

Archeon: terug in de tijd! in Alphen aan den Rijn leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 14,50 p.p.), schoolreisje, themafeest, vrijgezellenfeest en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

En neem de kinderen mee!

Reis terug in de tijd.

En neem de kinderen mee!

En neem de kinderen mee!