1

GESLOTEN - AAMU: reis door Australië in hartje Utrecht


-advertentiepositie-



GESLOTEN - AAMU: reis door Australië in hartje Utrecht

Het AAMU is definitief gesloten voor publiek.

Kom naar het Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst (AAMU) en ontdek de Aboriginal kunst uit Australië. Het AAMU is het enige museum in Europa dat zich helemaal aan deze kunststroming wijdt en zit in hartje Utrecht, vlakbij de Domtoren. Bekijk kunst uit de verschillende regio's van Australië. Zoals de kleurrijke dot paintings uit Centraal-Australië, schilderijen op boombast uit Arnhemland en werken van moderne kunstenaars uit de grote Australische steden.

Aboriginal Museum Art
Neem ook een kijkje bij de wisselende tentoonstellingen van het AAMU. En er zijn het hele jaar door speciale activiteiten, zoals filmavonden, lezingen en workshops.

Leuk voor kinderen

Ook voor kinderen is het museum ontzettend leuk om te ontdekken. Haal bij de balie een safarihesje met allerlei attributen. Doe mee aan de speurtocht met kijk-, doe- en luisteropdrachten en ontdek de bijzondere verhalen achter de kunstwerken. Er zijn regelmatig creatieve workshops en speciale evenementen in het museum. Voor scholen zijn er verschillende programma's beschikbaar.

Ontdek de oudste nog levende cultuur op aarde

De Aboriginal cultuur is de oudste, nog levende cultuur op aarde. De kunst komt voort uit vijftigduizend jaar oude tradities. Pas sinds het begin van de jaren zeventig wordt op canvasdoek geschilderd en is de kunst toegankelijk geworden voor publiek. Het museum belicht in de exposities verschillende stromingen en stormachtige ontwikkelingen. Maak kennis met Aboriginal kunstenaars die inmiddels grote internationale waardering en erkenning hebben verworven.

GESLOTEN - AAMU: reis door Australië in hartje Utrecht in Utrecht leent zich ook goed voor een schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 

GESLOTEN - AAMU: reis door Australië in hartje Utrecht
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.