Uitstapjes / Beekbergen / Historisch treinritje over de Veluwe

Historisch treinritje over de Veluwe

Cijfer 8.6 van 10 punten.8.68.68.68.6Bezoekers geven gemiddeld een 8,6. Lees de 10 reviewsgeef uw beoordeling
Historisch treinritje over de VeluweHistorisch treinritje over de Veluwe

Oude tijden herleven bij de in 1975 opgerichte Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM). Historische stoomlocomotieven vertrekken vanuit Apeldoorn en tuffen via Beekbergen, Loenen, Eerbeek naar het eindpunt Dieren. Eigenlijk is VSM gewoon een rijdend spoorwegmuseum!

Vraag offerte aan Stuur e-mail+31 (0)55 - 506 1989De collectie van de VSM is indrukwekkend en bestaat uit meer dan twintig stoomlocomotieven met een gewicht van zo'n 148.000 kilo. De zwaarste locomotief weegt 180.000 kilo. Wie denkt dat deze reuzen van ruim twintig meter lang niet voor uit komen, heeft het mis. Door enorme trekkracht worden er snelheden van maar liefst 100 kilometer per uur gehaald. Het zwaar roffelende geluid is oorverdovend. Behalve stoomlocomotieven beschikt de VSM over diesellocomotieven, vele historische rijtuigen en goederenwagons.

Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

VSM heeft ook leuke combinatie-arrangementen om een dagje compleet te maken. Een echte aanrader is het arrangement de 'Veluwe IJsselBoemel'. Na een prachtige rit met de stoomtrein van Apeldoorn naar Dieren stap je op een mooie salonboot. Die brengt je, kronkelend door het beeldschone IJsselgebied, naar Zutphen. Ook leuk is 'Met de stoom naar het stoomdepot'. Een reis tussen Apeldoorn en Eerbeek, met een tussenstop bij het stoomdepot van VSM in Beekbergen.

Probeer ook de gezellige brunch- en dinerrittten van VSM met Pasen, Pinksteren, en moeder- en vaderdag. Of huur een stoomtrein voor een familie- of bedrijfsactiviteit.

Historisch treinritje over de Veluwe in Beekbergen leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

www.stoomtrein.org »

Vraag offerte aan Stuur e-mail Stuur naar mezelf Tip vrienden Geef beoordeling Verstuur correctie

Waardering van bezoekers: bezoekers waarderen Historisch treinritje over de Veluwe met een 8,6. Lees de 10 reviews van Historisch treinritje over de Veluwe.

Adres en Locatie

Adres: Dorpstraat 140, 7361 AZ, Beekbergen
Gemeente Apeldoorn, streek Veluwe, provincie Gelderland
Breedtegraad/lengtegraad: 52.160236 5.985685

Prijs, budget, offerte aanvragen

Vraag offerte aan
Prijzen vanaf:
Volwassenen: € 15,00 p.p.
Kinderen: € 7,50
Peuters: Gratis
Prijs betreft prijs voor retour hele traject. Let op: in de VSM trein kan beperkt met PIN worden betaald.
Dit uitstapje is toegankelijk voor mindervaliden. De voorzieningen bestaan uit: Rolstoeltoegankelijk De stoomtrein is voorzien van een rolstoellift. Deze kan echter niet gebruikt worden op het station van Eerbeek en bij Halte Immenbergweg. Een deel van het Museumstoomdepot is ingericht met klinkerkopjes en daardoor wat moeilijker begaanbaar voor rolstoelgebruikers.

Openingstijden en -dagen

Gesloten
Soms
Open
Zo
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Het hele jaar open (let op de openingsdagen). Van 10:25 uur tot 17:20 uur. Let op: De trein rijdt van maandag tot en met vrijdag volgens een vaste dienstregeling in de periode van 8 juli tot en met 23 augustus. Genoemde tijd is vroegste vertrektijd en laatste rit.

Geopend met de volgende feestdagen: onbekend.

Gesloten op de volgende feestdagen: onbekend.

Controleer openingstijden altijd op de website van de aanbieder.

Gegevens laatst gecontroleerd op 11 mei 2015, disclaimer.

Reviews Historisch treinritje over de Veluwe

Bezoekers waarderen Historisch treinritje over de Veluwe met een 8,6. Lees de 10 reviews van Historisch treinritje over de Veluwe.
 
Ontvang tips, acties & kortingen!