DagjeWeg.NL.

Historisch Museum Het Palthehuis

In Historisch Museum het Palthehuis is een authentieke eetkamer, keuken, apotheek, opkamer, woonkamer en koetshuis te bekijken.

Bezoek www.palthehuis.nl »


Museum het Palthehuis is het vroegere woonhuis van de familie Palthe. Sinds 1929 is het een museum, ondergebracht in twee gebouwen. De woonruimtes van de voormalige bewoners zijn te bezichtigen. In de voorkamer is de complete huisapotheek van dokter Landreben Michgorius en diens voorgangers te zien. In de negentiende eeuw woonden en werkten deze medici in het huis tegenover het museum. Ook de instrumenten van de dokter zijn bewaard gebleven, een unieke verzameling.

Het Palthehuis heeft een collectie van meer dan 7000 oude fotoís en ansichten van Oldenzaal en omgeving, waaronder enkele fabrieksalbums van de Molkenboer en Gelderman Textielfabrieken. Op afspraak kan de collectie worden ingezien. Ook rondleidingen zijn mogelijk.

Historisch Museum Het Palthehuis in Oldenzaal leent zich ook goed voor een schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.