Tapijtmuseum Genemuiden


-advertentiepositie-



Tapijtmuseum: van biezen tot kunstgras

Genemuiden noemt zichzelf met recht de Tapijtstad, want er wordt al vanaf het jaar 1500 vloerbedekking gemaakt. Het begon met biezen, waarvan hardwerkende ambachtslieden verschillende soorten matten maakten: eerst rolmatten, later vlechtmatten. Vanaf 1920 werden er ook kokosmatten gemaakt. Tot ongeveer 1965: toen kwamen de tuftmachines in de fabrieken. In de tapijtfabrieken van Genemuiden wordt nu van wol- en kunststofgaren per week 600 kilometer kamerbreed tapijt gefabriceerd.

Zie hoe tapijten worden gemaakt

In het Tapijtmuseum, gevestigd in een oud fabriekspand, kom je geen collecties tapijten tegen, maar ontdek je hoe hoe ze worden gemaakt. In de fabriekshallen demonstreren ze graag de verschillende technieken waarmee uiteenlopende materialen omgetoverd werden tot prachtige vloerbedekking. Bekijk het tuften van kunstgras en zie hoe het weefgetouw haar slagen maakt!

De in het museum gemaakte producten van biezen, kokos- en jutegaren worden verkocht in de museumwinkel. Leuk voor thuis!

Tapijtmuseum Genemuiden in Genemuiden leent zich ook goed voor een vriendinnendag en familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek tapijtmuseum.nl

Tapijtmuseum Genemuiden
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.