Uitstapjes / Nijmegen / Museum het Valkhof: In de voetsporen van keizers en Romeinse soldaten

Museum het Valkhof: In de voetsporen van keizers en Romeinse soldaten

Cijfer 9.5 van 10 punten.9.59.59.59.5Bezoekers geven gemiddeld een 9,5. Lees de 2 reviewsgeef uw beoordeling
Museum het Valkhof: In de voetsporen van keizers en Romeinse soldatenDoe mee aan leerzame activiteiten.Bekijk de historische maskers.Neem een kijkje in de collectie.

Verken de geschiedenis van Nijmegen. Naast het historische Valkhofpark ligt Museum Het Valkhof, in het hart van de oudste stad van Nederland. Op de plek waar vroeger een Romeins legerkamp gevestigd was, waar de Bataven woonden en waar keizer Karel de Grote een burcht liet bouwen, staat nu het museum. Een glazen gebouw ontworpen door Ben van Berkel. Loop langs de drie vaste collecties van het museum: archeologie, oude kunst en moderne kunst. Ontdek de gevarieerde collectie van historische kunst- en gebruiksvoorwerpen en de Romeinse architectuur. Bezoek ook de spraakmakende tijdelijke tentoonstellingen of doe mee aan leuke en leerzame activiteiten.

Bezoek www.museumhetvalkhof.nl | geef je beoordeling (en win kaarten).

Vraag offerte aan Stuur e-mail+31 (0) 24-360 88 05

Het Romeinse Nijmegen

In de Romeinse tijd was Nijmegen (Noviomagus) de eerste en belangrijkste stad van Nederland. Bewonder de talrijke vondsten uit deze tijd, waaronder de ruiterhelmen met hun ondoorgrondelijke gezichtsmaskers. De monumentale kalkstenen godenpijler uit de tijd van keizer Tiberius en het bronzen portret van keizer Trajanus zijn ook bijzondere items in de vaste collectie. Of bestudeer de drie meter lange 'kaart van Peutinger', waarvan het museum een exemplaar van de eerste druk bezit.

Reis door de geschiedenis

Bewonder unieke stukken in de collectie van Museum Het Valkhof. Spring van de prehistorie, via de Romeinse tijd en de late middeleeuwen, naar de twintigste eeuw. Ervaar het leven van militairen en burgers in de Romeinse tijd via de vaste collectie archeologie. Of beleef het dagelijkse leven in het Rijk van Nijmegen door middel van schilderijen, prenten, beelden en kunstnijverheid. Bij de afdeling voor moderne kunst komt de Pop Art uit de jaren zestig naar voren en de expressieve schilderkunst uit de jaren tachtig.

Museum het Valkhof: In de voetsporen van keizers en Romeinse soldaten in Nijmegen leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje, schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

www.museumhetvalkhof.nl »

Vraag offerte aan Stuur e-mail Stuur naar mezelf Tip vrienden Geef beoordeling Verstuur correctie

Waardering van bezoekers: bezoekers waarderen Museum het Valkhof: In de voetsporen van keizers en Romeinse soldaten met een 9,5. Lees de 2 reviews van Museum het Valkhof: In de voetsporen van keizers en Romeinse soldaten.

Adres en Locatie

Adres: Kelfkensbos 59, 6511 TB, Nijmegen
Gemeente Nijmegen, provincie Gelderland
Breedtegraad/lengtegraad: 51.846287 5.870300

Prijs, budget, offerte aanvragen

Vraag offerte aan
Prijzen vanaf:
Volwassenen: € 9,00 p.p.
Studenten: € 4,50
Kinderen: € 4,50
Peuters: Gratis
Kinderen tot en met 5 jaar gratis entree. Studenten, CJP en Cultuurkaart € 4,50.
Dit uitstapje is toegankelijk voor mindervaliden. De voorzieningen bestaan uit: Lift Voorzieningen voor doven Rolstoeltoegankelijk Er zijn een beperkt aantal rolstoelen aanwezig, zowel met als zonder duwmogelijkheid. De aula/lezingenzaal beschikt over een ringlijn voor bezoekers met een hoorprobleem.

Openingstijden en -dagen

Gesloten
Soms
Open
Zo
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Het hele jaar open (let op de openingsdagen). Van 11:00 uur tot 17:00 uur. Let op: Op maandagen in schoolvakanties geopend.

Geopend met de volgende feestdagen: Goede Vrijdag, eerste paasdag, tweede paasdag, bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, eerste pinksterdag, tweede pinksterdag, tweede kerstdag, oudjaarsdag.

Gesloten op de volgende feestdagen: Koningsdag, eerste kerstdag, nieuwjaarsdag.

Controleer openingstijden altijd op de website van de aanbieder.

Gegevens laatst gecontroleerd op 1 augustus 2015, disclaimer.

Reviews Museum het Valkhof: In de voetsporen van keizers en Romeinse soldaten

Bezoekers waarderen Museum het Valkhof: In de voetsporen van keizers en Romeinse soldaten met een 9,5. Lees de 2 reviews van Museum het Valkhof: In de voetsporen van keizers en Romeinse soldaten.

 
Ontvang tips, acties & kortingen!