Uitstapjes / Muiden / Het Muiderslot: tussen ridders en kronieken

Het Muiderslot: tussen ridders en kronieken

Cijfer 6.7 van 10 punten.6.76.76.76.7Bezoekers geven gemiddeld een 6,7. Lees de 10 reviewsgeef uw beoordeling
Het Muiderslot: tussen ridders en kroniekenHet Muiderslot: tussen ridders en kronieken

Ga op ontdekkingstocht en volg n van de spannende routes. Het Muiderslot in Muiden brengt geschiedenis tot leven! Trots en fier steekt het kasteel overal bovenuit. Gebruiksvoorwerpen en schilderijen vertellen over het leven op het Muiderslot in de Gouden Eeuw. Toen bewoonde de beroemde schrijver P.C. Hooft het kasteel. Volg de gidsen door de 17e-eeuwse ingerichte kamers, waar hij vierhonderd jaar geleden leefde. Of ga zelf op avontuur in de kasteeltuin en op de torens!

Bezoek www.muiderslot.nl | geef je beoordeling (en win kaarten).

Vraag offerte aan Stuur e-mail+31 (0)294-256262

Muiderslot
Het Muiderslot verwelkomt al bijna 125 jaar haar bezoekers met gastvrijheid. Het prachtige, middeleeuwse kasteel is gebouwd in 1285 in opdracht van heer Floris V.

Bezoek de kasteeltuinen

Geniet buiten van het zicht op de haven van Muiden en van het vergezicht over de vroegere Zuiderzee. Bezoek ook de kasteeltuinen van het Muiderslot! De gerestaureerde historische pruimenboomgaard, de vestingwallen en de sier- en nutstuinen zijn een bezoek meer dan waard. In het zomerseizoen is de valkenier op het terrein aanwezig met zijn machtige roofvogels voor een spannende demonstratie. En in de Taveerne is iedereen welkom voor een hapje en een drankje. Op dit oude kasteel bruist het nog altijd van de bedrijvigheid!

Op avontuur in de Middeleeuwen

Voor kinderen valt is er genoeg te beleven op het Muiderslot. Beklim de Westertoren tijdens een spannende speurtocht, leer alles over de verdediging van het kasteel en word uiteindelijk tot Ridder geslagen! Een hele ervaring. Speciaal voor jarige jetjes en jobjes organiseert het kasteel ook kinderfeestjes. Een droom gaat in vervulling, want voor n dag mogen ze een heuse jonkvrouw of ridder zijn!

Het Muiderslot: tussen ridders en kronieken in Muiden leent zich ook goed voor een vriendinnendag, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 21,88 p.p.), schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

www.muiderslot.nl »

Vraag offerte aan Stuur e-mail Stuur naar mezelf Tip vrienden Geef beoordeling Verstuur correctie

Waardering van bezoekers: bezoekers waarderen Het Muiderslot: tussen ridders en kronieken met een 6,7. Lees de 10 reviews van Het Muiderslot: tussen ridders en kronieken.

Adres en Locatie

Adres: Herengracht 1, 1398 AA, Muiden
Gemeente Muiden, streek Groene-Hart, provincie Noord-Holland
Breedtegraad/lengtegraad: 52.333408 5.071431

Prijs, budget, offerte aanvragen

Vraag offerte aan
Prijzen vanaf:
Volwassenen: € 13,50 p.p.
65+: € 13,50
Studenten: € 13,50
Kinderen: € 9,00
Peuters: Gratis
Prijs voor een kinderfeestje geldt voor een groep van maximaal 8 personen. Met Museumpas gratis entree. Met Cultuurkaart/CJP: € 7,50. Bekijk de tarieven van de kinderfeestjes op de website van het Muiderslot.
Kinderfeestje: arrangementen vanaf € 21,88 per persoon.
Toegankelijk voor mindervaliden: Nee. Het slot is helaas moeilijk toegankelijk voor mindervaliden. Het kasteel zelf is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Openingstijden en -dagen

Gesloten
Soms
Open
Zo
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Het hele jaar open (let op de openingsdagen). Van 10:00 uur tot 17:00 uur. Let op: In het weekend en op feestdagen open van 12:00 uur tot 17:00 uur. Van november tot en met maart alleen open op zaterdag en zondag en dagelijks in schoolvakanties.

Geopend met de volgende feestdagen: Goede Vrijdag, eerste paasdag, tweede paasdag, Koningsdag, bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, eerste pinksterdag, tweede pinksterdag, tweede kerstdag.

Gesloten op de volgende feestdagen: eerste kerstdag, oudjaarsdag, nieuwjaarsdag.

Controleer openingstijden altijd op de website van de aanbieder.

Gegevens laatst gecontroleerd op 13 januari 2015, disclaimer.

Reviews Het Muiderslot: tussen ridders en kronieken

Bezoekers waarderen Het Muiderslot: tussen ridders en kronieken met een 6,7. Lees de 10 reviews van Het Muiderslot: tussen ridders en kronieken.

 
Ontvang tips, acties & kortingen!