Het Muiderslot: tussen ridders en kronieken

Ga op ontdekkingstocht en volg één van de spannende routes. Het Muiderslot in Muiden brengt geschiedenis tot leven! Trots en fier steekt het kasteel overal bovenuit. Gebruiksvoorwerpen en schilderijen vertellen over het leven op het Muiderslot in de Gouden Eeuw. Toen bewoonde de beroemde schrijver P.C. Hooft het kasteel. Volg de gidsen door de zeventiende-eeuwse ingerichte kamers, waar hij vierhonderd jaar geleden leefde. Of ga zelf op avontuur in de kasteeltuin en de torens!

Bezoek www.muiderslot.nl »

Muiderslot

Het Muiderslot verwelkomt al bijna 125 jaar haar bezoekers met gastvrijheid. Het prachtige, middeleeuwse kasteel is gebouwd in 1285 in opdracht van heer Floris V.

Bezoek de kasteeltuinen

Geniet buiten van het zicht op de haven van Muiden en van het vergezicht over de vroegere Zuiderzee. Bezoek ook de kasteeltuinen van het Muiderslot! De gerestaureerde historische pruimenboomgaard, de vestingwallen en de sier- en nutstuinen zijn een bezoek meer dan waard. In de Taveerne is iedereen welkom voor een hapje en een drankje. En vanaf april tot en met oktober is de valkenier op het terrein aanwezig met zijn machtige roofvogels voor een spannende demonstratie. Op dit oude kasteel bruist het nog altijd van de bedrijvigheid!

Op avontuur in de Middeleeuwen

Voor kinderen is er genoeg te beleven op het Muiderslot. Beklim de Westertoren tijdens een spannende speurtocht, leer alles over de verdediging van het kasteel en word tot ridder geslagen! Een hele ervaring. Speciaal voor jarige jetjes en jobjes organiseert het kasteel ook kinderfeestjes. Een droom die in vervulling gaat, want voor één dag mogen ze een jonkvrouw of ridder zijn!

Het Muiderslot: tussen ridders en kronieken in Muiden leent zich ook goed voor een vriendinnendag, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 21,88 p.p.), schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

www.muiderslot.nl »

Verken de kasteeltuinen

Bekijk ridders van vroeger. Foto's: Mike Bink

Verken de kasteeltuinen

Verken de kasteeltuinen

Verken de kasteeltuinen

Reis terug naar de Gouden Eeuw

Verken de kasteeltuinen

Ontmoet machtige roofvogels