Uitstapjes / Oosterbeek / Kunst en wandelen in Tuin de Lage Oorsprong

Kunst en wandelen in Tuin de Lage Oorsprong

Cijfer 8.0 van 10 punten.8.08.08.08.0Bezoekers geven gemiddeld een 8,0. Lees de reviewgeef uw beoordeling
Kunst en wandelen in Tuin de Lage Oorsprong

Bijna een eeuw lang is de historische tuin op Landgoed De Lage Oorsprong afgesloten geweest voor het publiek. De rijke opbrengsten uit de slim opgebouwde fruittuin waren legendarisch en op het landgoed groeiden de meest exotische planten.

Vraag offerte aan Stuur e-mail+31 (0)26-3392944

Helaas raakte het stukje paradijs ernstig in verval tijdens het einde van de Tweede Wereldoorlog. De tuin is met veel liefde en toewijding hersteld en is sinds 2008 weer te bezoeken. De tuin heeft sindsdien ook een wisselende kunstexpositie. Het is hier heerlijk wandelen of geniet van de vele activiteiten die op het landgoed georganiseerd worden.

Dwaal door een mysterieus labyrint

De tuin is flink vernieuwd en heeft er een paar prachtige attracties bij. Dwaal net als de oude Romeinen door een ingewikkeld labyrint en zoek naar een antwoord dat hier te vinden is. Geen zin om te speuren? Droom dan weg op het zonovergoten forum met een prachtig uitzicht op het groene beekdal. Hier is het ruizen van de waterval bij een grothuisje te horen, terwijl de geur van de bloementuin voorbij zweeft. Bankjes staan hier trouwens niet, maar wel uitnodigende grasbanketten. Een mooie plek voor een bruidsreportage of trouwceremonie.
Wandel door de prachtige tuinen
Wandel door de prachtige tuinen

Pluk fruit in de tuinkamers

De bekende beplantingsdeskundige Jacqueline van der Kloet heeft talloze tuinkamers in verschillende stijlen aangelegd. Naast de bessentuin ligt de bloemenpluktuin, waar - hoe kan het ook anders - bloemen en bessen mogen worden geplukt. Dan is er ook nog de mediterrane kruidentuin, met daarnaast de Camellialaan, de berceau, de lotusvijver en de waterloop met negen watervallen, waar kinderen naar hartenlust met bootjes kunnen spelen terwijl de ouders van een lekker kopje koffie met taart genieten.

Kunst, exposities en waterpartijen

Elk jaar weer staat de prachtige tuin vol met wisselende kunst. "De schoonheid van de natuur en de vormen van de mens, zijn het uitgangspunt van de wisselende exposities", is de doelstelling van de organisatie van de Tuin. Vergeet niet om landgoed De Lage Oorsprong in te lopen met haar fraaie, grote bomen, ruisende beekjes en cascade met watervallen. Al het water is niet alleen leuk om naar te kijken, maar kinderen spelen er graag mee! Zo is een bezoekje aan Tuin de Lage Oorsprong een bijzonder uitstapje voor het hele gezin.

Lees de stedentrip over Oosterbeek met meer informatie over Tuin de Lage Oorsprong.

Kunst en wandelen in Tuin de Lage Oorsprong in Oosterbeek leent zich ook goed voor een high of afternoon tea en familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

www.tuindelageoorsprong.nl »

Vraag offerte aan Stuur e-mail Stuur naar mezelf Tip vrienden Geef beoordeling Verstuur correctie

Waardering van bezoekers: bezoekers waarderen Kunst en wandelen in Tuin de Lage Oorsprong met een 8,0. Lees de review van Kunst en wandelen in Tuin de Lage Oorsprong.

Adres en Locatie

Adres: Van Borsselenweg 36, 6862 BJ, Oosterbeek
Gemeente Renkum, provincie Gelderland
Breedtegraad/lengtegraad: 51.979717 5.824426

Prijs, budget, offerte aanvragen

Vraag offerte aan
Prijzen vanaf:
Volwassenen: € 4,50 p.p.
Kinderen: Gratis
Bij een bijdrage vanaf vijftien euro wordt de bezoeker vriend van Tuin de Lage Oorsprong en mag hij het hele seizoen de tuin gratis bezoeken.
Dit uitstapje is toegankelijk voor mindervaliden. De voorzieningen bestaan uit: Rolstoeltoegankelijk De paden zijn zo aangelegd dat de tuin ook toegankelijk is voor rolstoelen en rollators. Honden zijn aangelijnd welkom.

Openingstijden en -dagen

Gesloten
Soms
Open
Zo
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Seizoensgebonden (let op de openingsdagen). Van 14 april tot en met 1 oktober 13:00 uur tot 17:00 uur. Let op: Groepen kunnen op afspraak ook buiten de openingstijden een bezoek brengen.

Geopend met de volgende feestdagen: onbekend.

Gesloten op de volgende feestdagen: Goede Vrijdag, eerste paasdag, tweede paasdag, Koningsdag, bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, eerste pinksterdag, tweede pinksterdag, eerste kerstdag, tweede kerstdag, oudjaarsdag, nieuwjaarsdag.

Controleer openingstijden altijd op de website van de aanbieder.

Gegevens laatst gecontroleerd op 24 november 2014, disclaimer.

Reviews Kunst en wandelen in Tuin de Lage Oorsprong

Bezoekers waarderen Kunst en wandelen in Tuin de Lage Oorsprong met een 8,0. Lees de review van Kunst en wandelen in Tuin de Lage Oorsprong.
 
Ontvang tips, acties & kortingen!